«Ζαμέ Κορωπί»: Επικό ποστ του Γαλλικού Ινστιτούτου για τα γαλλικά Δημητρακόπουλου

Viral έχουν γίνει τα γαλλικά του συνηγόρου υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στο δικαστήριο των Βρυξελλών.

Την ευκαιρία άρπαξε από τα μαλλιά ένας υπεύθυνος των social media του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, που σε μία κίνηση ματ σε επίπεδο marketing, αντιλήφθηκε τον χαμό που γίνεται στο internet και δη στο Twitter με τα… γαλλικά του δικηγόρου σε δημοσιογράφους, και έφτιαξε μία διαφήμιση που θα κάνει πάταγο. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δημητρακόπουλος έγινε viral χθες στο Twitter με το όνομά του να «τρεντάρει» στις πρώτες θέσεις του μέσου, καθώς σε δηλώσεις του είπε «Ζαμέ Κορωπί», αφήνοντας «αγάλματα» τους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί απ’ έξω καθώς δε γνώριζαν τι ακριβώς σημαίνουν τα όσα είπε. 

Τα γαλλικά του διακεκριμένου ποινικολόγου δε θα μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστα και από εξειδικευμένους φορείς γαλλικών στη χώρα μας, όπως είναι το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Σε ανάρτησή του λοιπόν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Ινστιτούτο απευθύνει κάλεσμα σε όσους δεν ξέρουν ή τα μιλούν… «μισά», για να τα μάθουν μία και καλή, ενώ προτρέπει στους χρήστες να δουν το πρόγραμμα για την περίοδο Φεβρουάριος – Ιούνιος 2023. 

Η δημοσίευση δε θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από τους χρήστες του Facebook, οι οποίοι στα σχόλια κάνουν λόγο για «επικό μάρκετινγκ», για «αστραπιαία αντίδραση», ενώ πολλοί τους συγχαίρουν τόσο για το χιούμορ τους, το οποίο μόνο πικρόχολο δε μπορεί να χαρακτηριστεί, όσο και για την τόλμη τους.