3 τρόποι για να κάνετε αποτοξίνωση μετά από πολύ φαγητό

Η περίοδος των γιορτών εμπεριέχει συνήθως και πολύ φαγητό. Τις περισσότερες από αυτές, αυτό συνοδεύεται συνήθως από βάρος αλλά και μια επιθυμία να αποτοξινώσουμε το σώμα μας από τις υπερβολές των ημερών.

Η αποτοξίνωση τις περισσότερες φορές συμβαίνει φυσικά στο σώμα, αλλά υπάρχουν τρόποι να τη βοηθήσουμε μαζί με τον οργανισμό μας, ώστε απορρίψει κάποιες ουσίες που είναι περιττές, χωρίς να ακολουθήσουμε αυστηρές δίαιτες.

Να τρώτε μικρά και συχνά γεύματα

Οι μεγάλες ποσότητες φαγητού προκαλούν φούσκωμα και επιβαρύνουν το πεπτικό μας σύστημα. Αν τρώτε συχνά και μικρά γεύματα, τότε δεν θα έχετε αυτό το πρόβλημα. Και παράλληλα να μην ξεχνάτε να τρώτε αργά, όχι μόνο για να το απολαμβάνετε περισσότερο, αλλά και για να και για να μην καταπίνετε αέρα μαζί με το φαγητό.

Να κοιμάστε καλά

Προσπαθήστε να κοιμάστε 7 ώρες τουλάχιστον και το περιβάλλον του ύπνου σας να είναι σκοτεινό, χωρίς οθόνες και αρκετά δροσερό. Η ξεκούραση είναι αναγκαία για να μην υπάρχουν φλεγμονές στο σώμα σας και να μειωθεί το στρες, βοηθώντας το σώμα να είναι σε πολύ καλό επίπεδο.

Πολύ νερό

Για λίγες ημέρες να μην πίνετε αλκοόλ και να προσπαθήσετε να πίνετε πολύ νερό. Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη για τα νεφρά ώστε να αποβάλλουν τις τοξίνες. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο λεμόνι σ το νερό ή ηλεκτρολύτες. Ο χυμός του λεμονιού εκτός των άλλων, θα βοηθήσει το συκώτι να παράγει εκείνα τα ένζυμα που βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας.