Εκλογές: Με εκπλήξεις τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Με εκπλήξεις στα ψηφοδέλτιά του για τις εκλογές, αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την προσχώρηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης των δύο πρώην κοινοβουλευτικών στελεχών του ΜέΡΑ25, Αγγελικής Αδαμοπούλου και Φωτεινής Μπακαδήμα, αναμένονται και άλλα πρόσωπα τα οποία θα κάνουν αίσθηση στην κοινή γνώμη.

Επιπλέον, σήμερα (28.12.2022) συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναμένεται να συζητήσει όλη την τακτική του κόμματος για τις εκλογές, καθώς καιτο θέμα που έχει προκύψει με την ψήφο των ομογενών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της Κουμουνδούρου δεν επιθυμούν να τοποθετηθούν στο θέμα εάν δεν δουν πρώτα την φόρμουλα που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα αυτό.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα κάνουν πάντως σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση μιλώντας για ανικανότητα, και υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να κάνει αυτές τις αλλαγές καθώς αντιμετωπίζει θέμα στο επικρατείας και την Α Αθήνας απ’ όπου έφυγε η έδρα για να πάει στην ομογένεια.

Επισημαίνουν ωστόσο το παράδοξο του θέματος που είναι η εκλογή ενός βουλευτή με 2.500 ψήφους, αφήνοντας έτσι όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Στην συνεδρίαση των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να συζητηθεί ο χρόνος των εκλογών με βάση τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ενώ θα αποφασιστεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της ΚΕ όπου εκεί θα εγκριθούν όλες τις υποψηφιότητες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτια ανθρώπους με βαθιές και ουσιαστικές αναφορές στην κοινωνία και στους χώρους δουλειάς ενώ για κάθε υποψηφιότητα θα υπάρχει ενδελεχής έλεγχος.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στα εκλογικά σενάρια, τόνισε ότι «θα βοηθούσε πάρα πολύ την πολιτική συζήτηση, ώστε να σταματήσει η σεναριολογία, να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία των εκλογών».

«Στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB, στα ποιοτικά στοιχεία υπάρχουν ορισμένα πολύ κρίσιμα δεδομένα. Στο ερώτημα αν έχουμε απλά ακρίβεια ή υπάρχει αισχροκέρδεια, το 73,3% των πολιτών μιλά για αισχροκέρδεια. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν είμαστε η χώρα με την πιο ακριβή τιμή βενζίνης, την πιο ακριβή τιμή στο ρεύμα στη χονδρική. Κι όλα αυτά όταν είμαστε η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη που ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος από αυτόν του 2010», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Στην ίδια έρευνα της MRB, στα κρίσιμα ερωτήματα ποια κυβέρνηση μπορεί να διασφαλίσει το εισόδημα των πολιτών γενικά και της μεσαίας τάξης ειδικότερα, η πλειοψηφία απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», ανέφερε χαρακτηριστικά και προέβλεψε ότι «η εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας θα είναι ένα ντέρμπι», επισήμανε.

Όσον αφορά στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, σημείωσε: «πριν από τη Δικαιοσύνη υπάρχει μια σειρά από άλλα ελεγκτικά βήματα και το βασικό είναι η ΑΔΑΕ». «Η ΑΔΑΕ μπορεί να πάει στους παρόχους και να βεβαιώσει αν υπάρχει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, όπως το έκανε στην περίπτωση του κ. Τέλλογλου και του ευρωβουλευτή κ. Κύρτσου, για τους οποίους βεβαίωσε ότι τέθηκαν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ», εξήγησε.