Στο Δήμο Διρφύων –Μεσσαπίων ο Σπύρος Πνευματικός

Το Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων επισκέφθηκε την Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022 ο Σπύρος Πνευματικός βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ, όπου σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο κ.  Γιώργο Ψαθά ενημερώθηκε για την κατάσταση, που επικρατεί μετά το χθεσινό σεισμό, καθώς και για τις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη όσον αφορά στη διενέργεια ελέγχων  σε όλα τα κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές.

Συγκεκριμένα, ήδη την περιοχή επισκέφθηκαν συνεργεία της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών με επικεφαλής τον προϊστάμενο κ. Παυλή. Ο βουλευτής ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες της καταγραφής των ζημιών και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών. Αυτό, άλλωστε, καταδεικνύεται από την παρουσία του κρατικού μηχανισμού στο πλευρό των πληγέντων, επιδιώκοντας την άμεση προώθηση λύσεων και  στηρίζοντας την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στη συνέχεια, ο Σπύρος Πνευματικός μαζί με τον Δήμαρχο και μέλη της ΔΗΜΤΟ Διρφύων-Μεσσαπίων και της ΔΕΕΠ Ευβοίας, πραγματοποίησαν αυτοψία στις περιοχές που υλοποιούνται τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα και στο Φράγμα που κατασκευάζεται  επί του ρέματος Μαντάνια, το οποίο θα συμβάλλει σημαντικά στην αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής, προστατεύοντας τα Ψαχνά και την Καστέλλα.

Ο βουλευτής είχε την ευκαιρία, ακολούθως, να επισκεφθεί τα γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών-Δασοπυροσβεστών Διρφύων – Μεσσαπίων, όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και τα μέλη τόσο για τη δράση τους όσο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, επισημαίνοντας, ότι θα πρέπει να σταθούν αρωγοί στο έργο τους και την κοινωνική προσφορά τους. Στο πλαίσιο αυτό για να καλυφθούν οι ανάγκες σε εξοπλισμό θα συνεισφέρει με την προμήθεια  δύο ψηφιακών ασυρμάτων πανελλήνιας κάλυψης.