Εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών στην Αθήνα: Γνωστός τραγουδιστής στο πελατολόγιο, αρχηγός ο κουμπάρος του

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, το οποίο δραστηριοποιούνταν στην πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και το όνομα ενός γνωστού τραγουδιστή.

Ειδικότερα, ο τραγουδιστής φαίνεται ότι προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες από το κύκλωμα, ενώ ένας από τους συλληφθέντες είναι συγγενικό του πρόσωπο – κατά πηγές πρόκειται για τον κουμπάρο του. Το άτομο αυτό, μάλιστα, φαίνεται πως είχε αρχηγικό ρόλο.

Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τα τρία εκ των οποίων ανήκουν στον κεντρικό πυρήνα της οργάνωσης. Οι συλλήψεις έγιναν σε Ελληνικό, Βάρη και Ηλιούπολη.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ακόμη εννέα ατόμων, σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – γιαεγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Επίσης, μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται επιπλέον για πλαστογραφία και απάτη, καθώς στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψαν στοιχεία δραστηριοποίησής τους στον τομέα αυτό, μέσω εικονικών επιχειρήσεων και προμήθειας πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών.

Πώς δρούσαν

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το αρχηγικό μέλος προμηθευόταν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από μέλος της οργάνωσης ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες στη συνέχεια αποθήκευε στην οικία του στη Βάρη, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Επίσης, η σύντροφος του αρχηγικού μέλους, συνεργαζόταν στη διακίνηση των ναρκωτικών, ωστόσο, εκτός από την αποθήκευσή τους, διατηρούσε και δικό της «πελατολόγιο», το οποίο προμήθευε με ναρκωτικά.

Στις τουλάχιστον 750 «συναλλαγές» που διαπιστώθηκε ότι πραγματοποίησαν τα μέλη της οργάνωσης, διακινήθηκαν τουλάχιστον 900 γραμμάρια κοκαΐνης και 500 γραμμάρια κάνναβη, με το μισό γραμμάριο κοκαΐνης να πωλείται τουλάχιστον 35 ευρώ και το γραμμάριο κάνναβης τουλάχιστον 5 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικίες και στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

  • 0,6 γραμμ. κοκαΐνης
  • 78.96 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης
  • 25,93 γραμμ. κάνναβης τύπου σοκολάτα
  • 2 τρίφτες κάνναβης
  • 3 αυτοκίνητα
  • το χρηματικό ποσό των -18.175- ευρώ
  • καραμπίνα κυνηγετικού τύπου άνευ αδείας
  • επιταγές και μπλοκ αμφιβόλου γνησιότητας
Εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών στην Αθήνα: Γνωστός τραγουδιστής στο πελατολόγιο, αρχηγός ο κουμπάρος του
 Φωτ.: ΕΛ.ΑΣ. 

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της οργάνωσης υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 70.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε ανακριτή. Η έρευνα για τη συμμετοχή λοιπών εμπλεκόμενων συνεχίζεται.