Ευθεία «βολή» Ερντογάν σε Αθήνα: Καθίστε φρόνιμα και δεν θα σας πειράξουμε

Επιμένει στην επιθετική ρητορική ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας μάλιστα την χώρα μας να… κάτσει φρόνιμα και να συμπεριφέρεται καλά. Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας έγιναν κατά την διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του AKP. 

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του, ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε στην κατασκευή των πυραύλων Tayfun αλλά και τις αντιδράσεις που βλέπει ότι υπάρχουν στην χώρας. «Φτιάχνουμε μόνοι μας αυτούς τους πυραύλους; Τους φτιάχνουμε με τέτοιο τρόπο που η Ελλάδα πανικοβάλλεται» ανέφερε. 

«Οι εφημερίδες κάνουν πρωτοσέλιδα- λένε “κοιμάστε”. “Ο Τούρκος” λένε, “στέλνει τον Tayfun από τη Σμύρνη”. Έχει εμβέλεια 561 χλμ. Είπα στους συνεργάτες μου ότι αυτό δεν ήταν αρκετό, πρέπει να το αυξήσουμε στα 1.000 χιλιόμετρα» σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι «όταν μεταδόθηκε αυτή η είδηση, τι άρχισαν να λένε οι Έλληνες; “Θα χτυπήσουν την Αθήνα”». 

«Kάτσε φρόνιμα, συμπεριφέρσου καλά. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με Αθήνες κλπ.. Δεν αγγίζουμε αυτούς που δεν μας αγγίζουν» είπε επίσης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του AKP.