Χειμερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν τη Δευτέρα – Ποια Κυριακή είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Χειμερινές εκπτώσεις – Πότε ξεκινούν – Ποια Κυριακή θα ανοίξουν εμπορικά καταστήματα και μαγαζιά

Με χειμερινές εκπτώσεις αρχίζει η εβδομάδα. Τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις, με τους καταναλωτές να μπορούν να επωφεληθούν από τις προσφορές στις οποίες προχωρούν τα καταστήματα.

Η συγκεκριμένη εκπτωτική περίοδος στα μαγαζιά διαρκεί μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023.

Τα καταστήματα θα ανοίξουν και μία Κυριακή τον Ιανουάριο. Ειδικότερα, όπως έχει ανακοινωθεί, τα μαγαζιά είναι ανοιχτά την επόμενη Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, με προαιρετικό ωράριο 11:00 το πρωί με 20:00 το βράδυ.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος έχει δώσει στη δημοσιότητα έναν χρήσιμο οδηγό με τους 5 βασικούς κανόνες, τους οποίους θα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για τις χειμερινές εκπτώσεις. Αναλυτικά:

  1. Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  2. Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  3. Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  4. Τα προϊόντα θα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς(όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, για αυτό οι καταναλωτές πρέπει να το σκεφτούν και δεύτερη φορά πριν προχωρήσουν στην αγορά, καθώς μετά την απομάκρυνση του ταμείου δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής.
  5. Να ζητούν πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Σημειώνεται ότι οι χειμερινές εκπτώσεις δεν φέρνουν κάποια αλλαγή στο υφιστάμενο ωράριο καταστημάτων τις καθημερινές.