Σπύρος Πνευματικός: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου σύγχρονου Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας

Συνάντηση είχε ο Σπύρος Πνευματικός βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ με τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνο Παπαθανασίου, όπως είχε δεσμευτεί, ότι θα πράξει  μετά την επίσκεψή του στο Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας, όπου είχε ενημερωθεί για σειρά αιτημάτων, που είχε θέσει ο Διευθυντής κ. Σπύρος Αθανασίου, προκειμένου να διεκδικήσει την επίλυσή τους. 

Για το θέμα της κατασκευής νέου, σύγχρονων προδιαγραφών Καταστήματος Κράτησης, στο οποίο θα μεταφερθεί και θα λειτουργήσει το υφιστάμενο Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας,  ο βουλευτής τόνισε την ανάγκη επίσπευσης των απαιτούμενων διαδικασιών, εξαιτίας της άσχημης κατάστασης των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του κ. Παπαθανασίου έχει δρομολογηθεί η επίλυση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, έτσι ώστε να λειτουργήσει το νέο Κατάστημα Κράτησης με πλήρη στελέχωση.  Συγκεκριμένα, όπως επισημάνθηκε θα  κατασκευαστεί μέσω της διαδικασίας Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και θα υπογραφεί σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπει τον εκσυγχρονισμό των φυλακών στην Ελλάδα. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου το νέο Κατάστημα  θα λειτουργήσει αποκλειστικά για  κρατούμενους που εμπλέκονται σε εγκλήματα οικονομικής φύσεως, ενώ δεσμεύτηκε για την εξέταση και επίλυση αιτημάτων που αφορούν στην αξιοπρεπή διαβίωση των κρατουμένων και τη διευκόλυνση του έργου των σωφρονιστικών υπαλλήλων στο ήδη υπάρχον Κατάστημα Κράτησης.