Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: «Θα τον θυμόμαστε πάντα» – Οι δηλώσεις πολιτών έξω από τη Μητρόπολη

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα στη Μητρόπολη, βρίσκεται η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής όσοι το επιθυμούν.

Λίγο νωρίτερα η ουρά έφτανε μέχρι την πλατεία Μοναστηρακίου και υπολογιζόταν ότι ήταν περίπου 1.300 άτομα που περίμεναν για να «αποχαιρετήσουν» τον τέως βασιλιά, ενώ όσο περνά η ώρα ο κόσμος πυκνώνει. Πολλοί είναι εκείνοι που ήρθαν ακόμη και από την επαρχία και είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών.

Ένας από τους παρευρισκομένους σε δήλωσή του τόνισε ότι «δίνουμε το παρών για να προσευχηθούμε για την ανάπαυση ενός ανθρώπου ο οποίος διετέλεσε αρχηγός του ελληνικού κράτους, αρχιστράτηγος και Ολυμπιονίκης. Ένας άνθρωπος που ήταν ευγενής, αξιοπρεπής και που τίμησε την Ελλάδα, είτε από εδώ ή από το εξωτερικό. Οφείλουμε τιμή σε αυτόν τον άνθρωπο και γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ. Θα τον θυμόμαστε για πάντα. Αιωνία του η μνήμη».

Μια γυναίκα νεαρής ηλικίας είπε στον ΣΚΑΙ ότι έχει έρθει από τον Βόλο. «Ήρθαμε εδώ από τις 8 το βράδυ για να προλάβουμε», ενώ μια άλλη κυρία τόνισε:

«Ευχαριστώ για όσα τράβηξε αυτός ο άνθρωπος και στα όσα του έκαναν, όπως και σε όλες τις βασιλικές οικογένειες, όλα τα χρόνια».

Ένας ηλικιωμένος κύριος υποστήριξε «είμαι από χθες εδώ, στη Μητρόπολη» και κάποιος άλλος ότι «ήρθαμε να χαιρετήσουμε τον βασιλέα μας γιατί εμείς τον φέραμε πριν από χρόνια».