Ιωνικός-ΑΕΚ 1-2: «Λυτρωτής» ο Τσούμπερ, χάρισε τη νίκη με ανατροπή στην Ένωση στις καθυστερήσεις

Ο Ιωνικός έπεσε θύμα… σπουδαίας ανατροπής και ηττήθηκε με 2-1 από την ΑΕΚ στη Νίκαια, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League.

Οι Νικαιώτες στο πρώτο ημίχρονο πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις την Ένωση, με τον Σεμπά να ανοίγει το σκορ με ωραία προσπάθεια στο 38′ και να βάζει τον Ιωνικό σε θέση οδηγού.

Όλα άλλαξαν στο β’ μέρος με την ομάδα του Αλμέιδα να παρουσιάζεται ανεβασμένη και εν τέλει να φτάνει αρχικά στην ισοφάριση με τον Βίντα στο 82′, ενώ στο 90’+2′ ο Τσούμπερ με ένα πολύ όμορφο τέρμα ολοκλήρωσε την ανατροπή και χάρισε τη νίκη στην ΑΕΚ.

Πλέον, η ΑΕΚ βρίσκεται στο -1 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και περιμένει να μάθει το αποτέλεσμα ανάμεσα στο «τριφύλλι» και τον ΠΑΟΚ.

Η εικόνα του αγώνα

Το πρώτο 20λεπτο είχε την αναμενόμενη μορφή, με τον «Δικέφαλο» να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και συντριπτικά υπέρ του την κατοχή και να αναζητά τρόπους για να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων, χωρίς να τα καταφέρει. Η πρώτη καλή φάση της ΑΕΚ ήταν μία άστοχη κεφαλιά του Σιμάνσκι στο 21΄, αλλά ένα λεπτό αργότερα η ομάδα του Δημήτρη Σπανού έδειξε τις διαθέσεις της να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Αρχικά οι παίκτες του Ιωνικού ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Ρότα μέσα στην περιοχή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Κάνιας έπιασε έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή, ο οποίος σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Με τους «κιτρινόμαυρους» να αδυνατούν να βρουν λύσεις δημιουργικά, ο Ιωνικός σιγά-σιγά «ξεθάρρεψε», έψαξε με περισσότερη επιμονή τις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ηταν το 38ο λεπτό, όταν ο Φαντιγκά διέσχισε ανενόχλητος το μισό γήπεδο και πέρασε ωραία κάθετη στον Σεμπά, ο οποίος απέφυγε με μία προσποίηση τον Μουκουντί και με αριστερό σουτ νίκησε τον Αθανασιάδη. Η Ενωση προσπάθησε να απαντήσει πριν τελειώσει το ημίχρονο, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε σε κόρνερ το καλό φάουλ του Χατζισαφί στο 44΄.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του β΄ μέρους ο Χατζισαφί απείλησε και πάλι με μακρινό σουτ, όμως ο Χουτεσιώτης ήταν ξανά σε ετοιμότητα. Ο τερματοφύλακας του Ιωνικού έκανε νέα μεγάλη επέμβαση στο 56΄ (με τη βοήθεια και του δοκαριού) σε κοντινή προβολή του Φαν Βέερτ μετά από εκτέλεση κόρνερ, με το ματς να παίζεται στο μισό γήπεδο. Ο Γκατσίνοβιτς, που επανήλθε μετά την επέμβαση που έκανε στους κοιλιακούς και χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή, βρέθηκε σε καλή θέση στο 75΄ αλλά σούταρε άστοχα, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ. Ο Αθανασιάδης δεν συγκράτησε τη μπάλα στο μάλλον αδύναμο σουτ του Ρουμπουλάκου, ο Γούλερι μπήκε στη φάση, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έσωσε την εστία του.

Τελικά, ο «Δικέφαλος» βρήκε την ισοφάριση στο 82΄ από στημένη φάση. Ο Πάολο Φερνάντες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βίντα πήρε την κεφαλιά και, με το παρθενικό του γκολ με τα κιτρινόμαυρα, έφερε το ματς στα ίσια. Η Ενωση πίεσε για την ολική ανατροπή, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε το σουτ του Μάνταλου στο 87΄, αλλά στο 92΄ ο Τσούμπερ υποδέχθηκε την πάσα του Μάνταλου και με δυνατό σουτ από πλάγια θέση χάρισε τη νίκη στην ΑΕΚ.

Ιωνικός-ΑΕΚ 1-2

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Γούλερι (88΄ Μάντζης), Σόουζα (50΄ Αντούνες), Βαλεριάνος, Κάνιας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Σάκιτς, Σεμπά, Φαντιγκά (76΄ Ρουμπουλάκου)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (63΄ Γκατσίνοβιτς), Αμραμπατ (74΄ Τσούμπερ), Γιόνσον, Πινέδα (74΄ Μάνταλος), Φαν Βέερτ (62΄ Φερνάντες), Αραούχο