Νταβός: Έλληνας πουλούσε σουβλάκια προς 20 ευρώ το ένα – «Εδώ, παλεύουμε»

Ένας Έλληνας πουλούσε στο Νταβός σουβλάκια, στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, όπου η πίτα με γύρο, το λεγόμενο σουβλάκι, κοστίζει 19 φράγκα (19 ευρώ) και το κουτί, το «box», όπως το αποκαλούν, 23 φράγκα.

Η εταιρεία έχει έδρα τη Ζυρίχη. Πηγαίνουμε παντού, όπου υπάρχει φεστιβάλ, όπου υπάρχει event, γενικότερα στα πάντα. Είμαστε σε όλη τη χώρα, έχουμε τέσσερα εστιατόρια και 4-5 καντίνες», ανέφερε ο υπάλληλος της καντίνας στον ΣΚΑΪ. «Εδώ, παλεύουμε, ταΐζουμε τον κόσμο και τούς γεμίζουμε την κοιλιά»

Στο Νταβός είμαστε για μία βδομάδα. Εδώ, παλεύουμε, ταΐζουμε τον κόσμο και τούς γεμίζουμε την κοιλιά! Έλληνες και ξένοι τιμούν πολύ τον γύρο μας. Κυρίως είναι Αμερικάνοι, Άγγλοι, Ινδοί, από όλο τον κόσμο», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Έχουμε, γύρο χοιρινό, γύρο κοτόπουλο, έχουμε χαλούμι και γύρο vegan», ανέφερε επίσης ο υπάλληλος της καντίνας και επεξήγησε «είναι σαν γύρος, σαν κρέας, αλλά είναι με μπιζέλι και με φάβα».

Όσο για τις τιμές, ο υπάλληλος τονίζει ότι οι τιμές στο Νταβός είναι λίγο «ιδιαίτερες». Η πίτα κοστίζει 19 φράγκα (19 ευρώ) και το κουτί, το «box», όπως το αποκαλούν, 23 φράγκα.

Θα πρέπει ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελβετία είναι τα 4 χιλιάδες ευρώ.