Τι θα πει στη συνέντευξη Τύπου σήμερα για την οικονομία ο Μητσοτάκης -Πιθανά νέα μέτρα στήριξης μέχρι τις εκλογές

Να αναδείξει τη συνέπεια έργων και λόγων της κυβέρνησης όσον αφορά τη μείωση φόρων και εισφορών -κεντρική προεκλογική δέσμευση του 2019-, με την ταυτόχρονη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά την τελευταία τετραετία εν μέσω επάλληλων διεθνών κρίσεων, επιθυμεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή, πρώτη θεματική συνέντευξη στον δρόμο προς τις εκλογές με αντικείμενο την οικονομία.

Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι η εκλογική μάχη θα κριθεί εν πολλοίς στον τομέα της οικονομίας και της ακρίβειας, και το κυβερνητικό επιτελείο θέλει να δώσει έμφαση στα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, είτε αυτά αφορούν τα μέτρα της πανδημίας για τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη στήριξη της εργασίας, είτε την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης με τις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου. Ο δημοσιονομικός χώρος που έχει δημιουργηθεί επιτρέπει στον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει σε επιπλέον μέτρα στήριξης το επόμενο διάστημα, κάτι που αποτελεί ένα ακόμη όπλο στην κυβερνητική φαρέτρα για το επόμενο διάστημα.

Ο Μητσοτάκης το ισχυρό «χαρτί» της κυβέρνησης στις εκλογές

Στο επίκεντρο της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ βρίσκεται το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας», με τον πρωθυπουργό να αποτελεί το ισχυρό χαρτί της κεντροδεξιάς παράταξης, καθώς υπερέχει σε όλες τις μετρήσεις έναντι του πολιτικού του αντιπάλου και θεωρείται ικανότερος στη διαχείριση των θεμάτων που αφορούν την ελληνική κοινωνία. Το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός «θα βρίσκεται σε συνεχή κίνηση περιοδεύοντας όλη την Ελλάδα», όπως σημειώνουν συνεργάτες του, για να ακούσει τους πολίτες και «να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα, γνωρίζοντας τι τους απασχολεί και τι ζητούν». Η προεκλογική καμπάνια της Πειραιώς θα θυμίσει τι έχει γίνει αυτή την τετραετία, αλλά η έμφαση θα δοθεί στο πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας «διότι οι πολίτες ψηφίζουν κυρίως με βάση τις προσδοκίες τους», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Ο Αβραμόπουλος φαβορί για την Α’ Αθήνας

Με τις εκλογές να προεξοφλούνται για τις 9 Απριλίου και την προκήρυξή τους να αναμένεται στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, όπως έχει γράψει από την προηγούμενη εβδομάδα το iefimerida.gr, οι «μηχανές» σε Πειραιώς και Μέγαρο Μαξίμου δουλεύουν στο κόκκινο. Η τριανδρία που έχει αναλάβει τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και αποτελείται από τον διευθυντή του πρωθυπουργού Γιάννη Μπρατάκο, τον γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη και τον στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, Θανάση Νέζη, έχει ολοκληρώσει το «ξεσκόνισμα» στα βιογραφικά των υποψηφίων, τα οποία τις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν στον πρωθυπουργό για να δώσει την τελική έγκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ κοντά στο να κλείσει η υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου στην Α’ Αθήνας, θέμα που χειρίζεται αποκλειστικά ο κ. Μητσοτάκης.