Οργή ΠΑΣΟΚ για τη λάσπη του ΣΥΡΙΖΑ κατά Ανδρουλάκη  

Οργή. Αυτό είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί από το πρωί της Δευτέρας στους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη, μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την προσβλητική δήλωση (σ.σ: στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ) της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συρθεί σε κυβερνητική συνεργασία με την ΝΔ επειδή είναι εκβιαζόμενος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  

του Αριστείδη Ζορμπά 

Επί της ουσίας, η νεόκοπη εκπρόσωπος τύπου υπονόησε ότι κ. Ανδρουλάκης έχει κάτι να φοβηθεί και ότι η κυβέρνηση τον κρατάει στον χέρι μέσω της παρακολούθησης του κινητού του πριν από 1,5 χρόνο και των στοιχείων που μπορεί να έχει στα χέρια της.  

Όπως είναι λογικό, η αναφορά της κυρίας Τσαπανίδου προκάλεσε έναν ορυμαγδό αντιδράσεων από τα πιο επίσημα χείλι της Χαριλάου Τρικούπη όσο και στα social media από φίλους και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος σχολίασε(ρ/σ ΣΚΑΙ) με νόημα: «Προσδοκούσαμε ότι η κυρία Τσαπανίδου θα έφερνε άλλο ύφος και ήθος. Είναι δυσάρεστο ότι διαψευδόμαστε τόσο γρήγορα». Και πρόσθεσε στέλνοντας και τα αντίστοιχα μηνύματα στην Κουμουνδούρου: «Βεβαίως, δεν εκπλήσσομαι προσωπικά. Εκπλήσσομαι ίσως από την ταχύτητα με την οποία η κυρία Τσαπανίδου μπήκε στο ρόλο και υιοθέτησε τις πρακτικές του κ. Πολλά και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναδειχτεί δικαιωματικά πρωταθλητές σε ψεκασμένα σενάρια και συνωμοσιολογία».  

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής σχολιάζοντας(ρ/σ Αθήνα 9,84) πως «υπάρχουν όρια κυρία Τσαπανίδου. Δεν είναι δυνατόν το κόμμα για το οποίο καθημερινά ακούμε για σακούλες και συνομιλίες με επιχειρηματίες για χρήματα και ποσοστά, που συνομιλεί με τα ρυπαρά δίκτυα, που πηγαινοέρχονται μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη να μιλά για εκβιαζόμενους στο κόμμα που προσέφυγε σε διοικητικά, ποινικά, αστικά δικαστήρια, στο ΕΔΔΑ, στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και στην Ελληνική δικαιοσύνη για να λάμψει η αλήθεια και με τη θεσμική του στάση αποκάλυψε ένα τεράστιο σκάνδαλο. Υπάρχουν και όρια στην αθλιότητα».  

Οι προαναφερθείσες δηλώσεις μόνο τυχαίες δεν είναι, καθώς προέρχονται από τους δυο στενότερους συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη και οι οποίοι εκ των πραγμάτων απηχούν πλήρως τις θέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Είναι σαφές πλέον πως το χάσμα που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ των δυο κομμάτων δεν έχει κλείσει. Και αυτό αποτελεί ξεκάθαρη επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος δεν αφήνει καμία χαραμάδα προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. 

Είναι χαρακτηριστικό πως σε κάθε επικριτική δήλωση που κάνει προς την πλευρά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εντάσσει στο λόγο και τα κριτικά επιχειρήματα για τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο στην ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ όσο και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Ανδρουλάκης δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τη στάση του κόμματός του. Έτσι, με την τακτική του αυτή, αφήνει ουσιαστικά τον κ. Τσίπρα χωρίς αφήγημα και προφανώς χωρίς δυνητικούς κυβερνητικούς εταίρους στην προσπάθειά του να συγκροτήσει «προοδευτική κυβέρνηση».

Και αυτό γιατί υπάρχουν τρία διαδοχικά «όχι». Από τον γραμματέα της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, που δεν θέλει να ακούει οτιδήποτε έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετώντας στην ίδια μοίρα με την ΝΔ. Από τον γραμματέα του ΜεΡΑ2 Γιάνη Βαρουφάκη οποίος συνομιλεί πλέον με τα στελέχη που έχουν αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ(Στρατούλη, Λεουτσάκο, Βαλαβάνη, Χουντή, Ήσυχο, Πετράκο κ.α) προκειμένου να εκτιμήσουν τις δυνατότητες προεκλογικής συνεργασίας. Από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, που κλείνει κάθε προοπτική διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς, όπως λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, οι άθλιες δηλώσεις της Πόπης Τσαπανίδου ήρθαν σαν κερασάκι στην τούρτα, επιβεβαιώνοντας τη στάση που έχει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Ανδρουλάκης