Χιόνια και την Τετάρτη- Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Barbara τις επόμενες ώρες

Οι χιονοπτώσεις που προκαλεί η κακοκαιρία Barbara θα συνεχιστούν και αύριο, Τετάρτη, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. 

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το δελτίο για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Σύμφωνα με αυτά, χιόνια θα συνεχίσουν να πέφτουν σε αρκετές περιοχές τις επόμενες ώρες, ανάμεσά τους και η Αττική. 

Επιπλέον, ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη, με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. 

Κακοκαιρία Barbara: Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων 

Πιο αναλυτικά, το νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αναφέρει ότι σήμερα, Τρίτη, αναμένεται ότι: 

– Οι χιονοπτώσεις που ήδη εκδηλώνονται κατά τόπους στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Ειδικότερα για την ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και το απόγευμα.

Αύριο, Τετάρτη, τα χιόνια προβλέπεται να συνεχιστούν: 

– στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Επιπλέον, ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

ΕΜΥ: Χιόνια στην Αττική και την Τετάρτη 

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και στην Αττική, τόσο τις επόμενες ώρες, όσο και την Τετάρτη. 

Για σήμερα, προβλέπεται στην Αττική χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια και τα ανατολικά θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Αύριο, Τετάρτη, στην Αττική αναμένεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.