Καιρός: Με κρύο και βροχές ξεκινάει η εβδομάδα – Έρχεται βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας

Επιμένει το κρύο, ο παγετός και οι βροχές και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο από αύριο θα υπάρξει βελτίωση με την θερμοκρασία να ξεκινάει την άνοδό της.

Σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, των Σποράδων, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, όπου στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 5 βαθμούς), -2 έως 10 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 2 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -1 έως 9 βαθμούς), 6 έως 12 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 3 έως 12 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 6 έως 14 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες. Ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στο νότιο Ιόνιο. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και τα νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα βόρεια βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου στα ορεινά θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, στα βόρεια το πρωί αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.
Ανεμοι:Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια το πρωί έως 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα βόρεια. Xιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.Το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14-02-2023
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά μέχρι το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και στα βόρεια θα φθάσει τους 11 με 12 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-02-2023
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16-02-2023
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στο Ιόνιο, τα ανατολικά και τα νότια μέχρι τις μεσημεριανές ώρες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-02-2023
Στα δυτικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-02-2023
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.