Η Σοφία Νικολάου στην εκδήλωση του Πανευβοϊκού Συλλόγου Α.ΜΕ.Α «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός»

Στην εκδήλωση του Πανευβοϊκού Συλλόγου Α.ΜΕ.Α «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός» που έγινε χθες στο συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Εύβοιας, βρέθηκε η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σοφία Νικολάου.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, έπειτα από απουσία δύο ετών εξαιτίας της πανδημίας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την ομιλία της κ. Χριστίνας -Αλίκης Δεληβοριά-Δημαρέλου M.Ed., Λογοθεραπεύτριας, Ειδικής Παιδαγωγού η οποία ανέπτυξε το θέμα: ««Η σημασία της κοινωνικοποίησης των Ατόμων με Αναπηρία»

Συγκινητικές στιγμές καταγράφηκαν αμέσως μετά, καθώς τα ξεχωριστά παιδιά της Θεατρικής Ομάδας του Συλλόγου, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, του Γιάννη Τζέμη και της Σοφίας Λιάκου, αυτοσχεδίασαν πάνω στους Όρνιθες του Αριστοφάνη.

Στη συνέχεια τα παιδιά του Συλλόγου, υπό τη διδασκαλία της Αννας Ροδά, τραγούδησαν, πλαισιωμένα από τη χορωδία και τους ομίλους μουσικής διδασκαλίας του 5ου Πρότυπου Γυμνασίου Χαλκίδας.

Τα παιδιά χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, με τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Πολιτισμού Αρτάκης «Παναγία Φανερωμένη» ενώ ακούστηκε κι ένα παραμύθι για μια αλλιώτικη βασιλόπιτα.

Τα παιδιά του Συλλόγου έστειλαν ένα μήνυμα, ότι αγωνίζονται για την ισότιμη μεταχείρισή τους, αλλά κι ότι η θέληση και η αγάπη για τη ζωή μπορεί να κάνει θαύματα.

Η κ. Νικολάου μετά την εκδήλωση τόνισε τα εξής: «Είμαι βαθιά συγκινημένη για όσα έζησα στην εκδήλωση του Συλλόγου. Αυτά τα ξεχωριστά παιδιά, αυτά τα άτομα με ειδικές ικανότητες, μας έκαναν να καταλάβουμε τη σημασία της στήριξης, της αγάπης, της προσφοράς όλων μας σε τέτοιους Συλλόγους και πρωτοβουλίες.

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά του τα παιδιά για το μάθημα ζωής που μας δίνουν κάθε ημέρα. Θερμά συγχαρητήρια στους δασκάλους και στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου για όσα προσφέρουν. Τους υπόσχομαι να είμαι δίπλα τους σε ό,τι κι αν χρειαστούν».