ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0: Πήρε το ντέρμπι στην Τούμπα με απίστευτο Κωνσταντέλια

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την… πλάτη στον τοίχο, μετά από το 2-2 στην Τρίπολη και έκανε αυτό που χρειαζόταν. Ο “δικέφαλος του Βορρά” νίκησε την ΑΕΚ με 2-0 στην Τούμπα και έβαλε “φωτιά” στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League.

Τρομερό ματς ο Κωνσταντέλιας, με “μαγική” ασίστ! Φλύαρη η Ένωση και χωρίς μεγάλες ευκαιρίες. Καλά μαρκαρισμένα τα “αστέρια” των “κιτρινόμαυρων”. Σκόρερ και ο Κουλιεράκης, ο οποίος πήρε έτσι… εκδίκηση για το λάθος του, που είχε φέρει το πρώτο τέρμα των “κιτρινόμαυρων” στο ματς της “OPAP Arena”.

Με… υπογραφή του Γιάννη Κωνσταντέλια, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-0 την ΑΕΚ στην Τούμπα στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής, ανέβηκε στους 47 βαθμούς και βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League, στο -2 από τον Ολυμπιακό και στο -3 από την Ένωση.

Η ΑΕΚ γνώρισε την τρίτη εκτός έδρας ήττα της στο πρωτάθλημα (4η συνολικά), έμεινε στους 50 βαθμούς και στο -4 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, έχοντας όμως χρωστούμενο και το ματς στην έδρα του Ατρομήτου.

Παίζοντας με πίεση ψηλά, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ προσπάθησαν να δημιουργήσουν φάσεις στις δυο εστίες, βγάζοντας βαθιές μπαλιές. Η Ένωση αντιμετώπισε αποτελεσματικά τις προσπάθειες των γηπεδούχων, αλλά δεν είχε έντονη επιθετική παρουσία. Στο 14′ όμως, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στο 1-0. Η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να διώξει μια μπαλιά, ο Κωνσταντέλιας -όντας πεσμένος στο έδαφος- έκανε δύο γκελάκια με την μπάλα και με τρίτο την “έσπασε” στον Νάρεϊ (απίστευτη κίνηση), ο οποίος έπιασε μονοκόμματο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Η μπάλα κόντραρε στον Βίντα και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Το ματς απέκτησε εξαιρετικό ρυθμό, έχοντας όμως σαν μελανό σημείο την κροτίδα που έπεσε δίπλα στον Άμραμπατ. Στο 22′ η ΑΕΚ είχε την πρώτη της μεγάλη στιγμή στο ματς, με τον Κοτάρσκι να βγάζει δύσκολα το σουτ του Πινέδα, εντός μεγάλης περιοχής. Για αρκετά λεπτά, οι “κιτρινόμαυροι” έκλεισαν τους Θεσσαλονικείς στα καρέ τους, επιτιθέμενοι κυρίως από τα δεξιά με τον Άμραμπατ. Ο Λιβάι Γκαρσία, όμως, ήταν στενά μαρκαρισμένος!

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η ΑΕΚ είχε ελαφρά υπεροχή, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν της άφησε διαδρόμους προς την εστία του Κοτάρσκι, με τον πορτιέρε των γηπεδούχων να είναι σε ετοιμότητα, όποτε χρειάστηκε.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με γκολ με την έναρξη του δευτέρου μέρους, αλλά ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Ο Κωνσταντέλιας σκόραρε μετά από γύρισμα του Νάρεϊ, ο οποίος όμως ήταν εκτεθειμένος κατά τη μεταβίβαση του Ολιβέιρα.

Η ΑΕΚ πίεσε για την ισοφάριση, παίζοντας και πάλι με μακρινές μπαλιές προς τους Λιβάι Γκαρσία και Αμραμπατ και τον Κοτάρσκι να βγαίνει εκτός μεγάλης περιοχής και να διώχνει. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, δεν κλείστηκε όπως στο πρώτο μέρος, έκανε καλές πλαγιοκοπήσεις και στην πρώτη του.. σοβαρή φάση στο δεύτερο μέρος, έφτασε στο 2-0. Ο Νάρεϊ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης δεν βγήκε να “καθαρίσει”, ο Κουλιεράκης νίκησε στον αέρα τον Σιμάνσκι και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-0.

Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, βάζοντας στο ματς τον Γκατσίνοβιτς στη θέση του Γιόνσον, ψάχνοντας τον παίκτη που θα αλλάξει το ρυθμό της ΑΕΚ. Με το… καλημέρα, ο Σέρβος χαφ δημιούργησε φάσεις. Λίγο μετά (71′) μπήκε και ο Ελίασον στο ματς, για να ακολουθήσουν οι Φαν Βερτ και Τσούμπερ.

Το ματς είχε αρκετά νεύρα μέχρι το τέλος του. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή και πλησίασε στα αντίπαλα καρέ, αλλά οι μπαλιές που βγήκαν δεν έφεραν πρόβλημα στον Κοτάρσκι. Μάλιστα, ο πορτιέρε των γηπεδούχων είχε “μεγάλες” επεμβάσεις στα σουτ των Τσούμπερ (89′) και Σιντιμπέ (90′).