Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-5 για τους «16» του Champions League

Η Λίβερπουλ έκανε το λάθος να χαρεί πολύ νωρίς, προηγούμενη με 2-0 και το… πλήρωσε. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν συγκλονιστική και “ποδοπάτησε” τους “ρεντς” στο “Άνφιλντ” με 5-2, παίρνοντας τεράστιο πλεονέκτημα πρόκρισης στους “8” του Champions League. Βινίσιους και Μπενζεμά έκαναν “σμπαράλια” την άμυνα των γηπεδούχων, σημειώνοντας από δυο γκολ. Από μια τεράστια “γκέλα” έκαναν Κουρτουά και Άλισον.

Επικό ματς στο “Άνφιλντ” με την Ρεάλ Μαδρίτης να.. κερνάει φαρμάκι την Λίβερπουλ. Οι “μερένγκες” πέτυχαν απίστευτη ανατροπή κόντρα στους “ρεντς”, φτάνοντας στο εκκωφαντικό 5-2, στο πρώτο ματς των δυο ομάδων για τους “16” του Champions League.

Η Λίβερπουλ μπήκε με ιδανικό τρόπο στην αναμέτρηση κόντρα στην Ρεάλ. Μόλις στο 4′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο ματς για τους “16” του Champions League, με τον Νούνιες να κάνει το 1-0 με “τακουνάκι”.

Οι “ρεντς” προσπάθησαν να μην τραβήξουν το… πόδι από το γκάζι και πίεσαν για να φτάσουν και σε άλλο γκολ. Το κατάφεραν στο 14′ με το τέρμα του Σαλάχ, που ήρθε από το απίστευτο λάθος του Κουρτουά. Αντί να απομακρύνει την μπάλα, έκανε τραγικό κοντρόλ και έδωσε… ασίστ στον Αιγύπτιο επιθετικό, που “εκτέλεσε” με τη μια.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, ανέβασε… στροφές στην επίθεση, δίνοντας απίστευτο ρυθμό στο ματς και φτάνοντας στην ισοφάριση στο 21′ με τον Βινίσιους να νικάει με σουτ τον Άλισον. Το ματς είχε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες στα επόμενα λεπτά και από τις δυο ομάδες. Ρεάλ και Λίβερπουλ άγγιξαν το γκολ, αλλά η “Βασίλισσα” ήταν αυτή που έφτασε στο 2-2, με τον Άλισον να “απαντάει” στην γκέλα του Κουρτουά και με δικό του ολέθριο λάθος να… χρίζει και πάλι σκόρερ τον Βινίσιους στο 36′. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε, με τον Ρόμπερτσον να διώχνει πάνω στη γραμμή -και προ του Ροδρίγο- την μπαλιά του Βραζιλιάνου εξτρέμ.

Η εκκίνηση της Ρεάλ Mαδρίτης στο δεύτερο μέρος είχε γκολ. Στο 47′ ο Μόντριτς εκτέλεσε ιδανικά το φάουλ που πήρε ο Βινίσιους, η άμυνα της Λίβερπουλ έμεινε καθηλωμένη και ο αμαρκάριστος Μιλιτάο έφερε… τούμπα το ματς, κάνοντας το 3-2 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Η Ρεάλ είχε βρει πλέον τους χώρους στην αντίπαλη άμυνα. Οι αντεπιθέσεις ήταν το “όπλο” της και ο Μπενζεμά ο… εκτελεστής. Ο Γάλλος επιθετικός σημείωσε δυο γκολ, σκοράροντας στο 55′ και στο 67′. Οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν “στροφές” στη συνέχεια, οι παίκτες της Λίβερπουλ προσπάθησαν να σημειώσουν ένα γκολ που θα τους έδινε κάποιες παραπάνω ελπίδες ενόψει του επαναληπτικού, αλλά η ομάδα του Αντσελότι έδιωχνε κάθε κίνδυνο, κρατώντας μέχρι τέλους το υπέρ της 5-2.