Σοβαρά επεισόδια «αμαύρωσαν» τη σιωπηρή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη – Έκαψαν περιπολικό, 2 αστυνομικοί τραυματίες

Σιωπηρή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Επεισόδια στο Σύνταγμα, στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη σιωπηρή πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Ειδικότερα, στο Σύνταγμα υπήρχε συγκέντρωση με 2.000 άτομα, στα οποία ενώθηκαν άλλα 1.500 από τα Προπύλαια.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, την ώρα που η πορεία από τα Προπύλαια έφτανε στο Σύνταγμα, ομάδα κουκουλοφόρων ατόμων ξέκοψε από το πλήθος και πέταξαν φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με τους αστυνομικούς να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών και να επικρατούν σκηνές «μάχης» μπροστά από τη Βουλή.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ.Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Πάντως, πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια, προηγήθηκε μία άκρως ειρηνική σιωπηρή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα από εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας.