Ο Καμμένος έφυγε, ο Βαγγέλης έρχεται…

Πολιτική καριέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, ομνύοντας αυθαίρετα στον «καραμανλισμό», σχεδιάζουν να κάνουν ουκ ολίγοι πρώην γαλάζιοι παράγοντες, παίρνοντας τη σκυτάλη απ’ όσους είχαν αποχωρήσει κατά το παρελθόν από τη Νέα Δημοκρατία για να συνεργαστούν με τον Αλέξη Τσίπρα υπό την καθοδήγηση του Πάνου Καμμένου.

Γράφει ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ

Το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ για κάποιους έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά προκειμένου να αποφύγουν την κατακραυγή της γαλάζιας βάσης προσπαθούσαν να τηρήσουν τα προσχήματα και να μην εξωτερικεύουν το μίσος και την εμπάθειά τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τις σχετικές βολιδοσκοπήσεις, ώστε κάποιοι να συμπεριληφθούν και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εθνικές εκλογές, τις έχουν αναλάβει για λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα οι «κυνηγοί» ταλέντων της Κουμουνδούρου Νίκος Παππάς και Χρήστος Σπίρτζης. Μέχρι πρότινος το έργο τους συνεπικουρούσε και ο Παύλος Πολάκης, που, ως γνωστόν, παραμένει καρδιακός φίλος με τον Πάνο Καμμένο, που επίσης δηλώνει «καραμανλικός».

Κυριακάτικο τετ α τετ

Μάλιστα την Κυριακή το μεσημέρι ο Χρήστος Σπίρτζης είχε συνάντηση στην Παλαιά Αγορά της Φιλοθέης με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Αντώναρο, ο οποίος από την ώρα που ξυπνάει μέχρι να πέσει για ύπνο δεν κάνει άλλη δουλειά από το να καθυβρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα τελευταία δύο χρόνια πρέπει να έχει γράψει πάνω από 300 φορές «Μαυρίστε τον» ή να έχει ζητήσει άλλες τόσες την παραίτηση του σημερινού πρωθυπουργού.

Στο μεταξύ, η συνάντησή του με τον Χρήστο Σπίρτζη πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των πληροφοριών ότι ο Ευάγγελος Αντώναρος θα πολιτευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, όπου εκλέγεται και ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.

Εκτός όμως από τη διαφαινόμενη πολιτική μεταγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου στον ΣΥΡΙΖΑ, η λίστα με τους πρώην γαλάζιους «καραμανλικούς» περιλαμβάνει και άλλα ονόματα που μπορεί στο τέλος να εκφράσουν οργανωμένα τη συμπόρευσή τους με τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, πρώην υπουργός και εκπρόσωπος για ένα σημαντικό διάστημα της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Καραχάλιος, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, καθώς επίσης και οι πρώην υπουργοί στις κυβερνήσεις Καραμανλή, Χρήστος Ζώης και Σάββας Τσιτουρίδης.

Εσχάτως κυκλοφόρησαν και άλλα ονόματα από τον Νομό Ηλείας, όπως της πρώην βουλευτού Κρινιώς Κανελλοπούλου, η οποία φέρεται να διαψεύδει προσώρας ότι έχει σκοπό να προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του βουλευτή Κώστα Τζαβάρα. Ο τελευταίος, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, βρίσκεται στο επίκεντρο των αυτοδιοικητικών σεναρίων.

Δηλαδή να διεκδικήσει με το χρίσμα και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ –όπως λένε κάποιοι από την Κουμουνδούρου, όχι και τόσο αξιόπιστοι– την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “tomanifesto” στις 15 Μαρτίου 2023