Προς πώληση το νησάκι της Αγίας Τριάδας Ερέτριας – Γιατί ονομαζόταν «Ψάρι»

Το νησάκι Αγία Τριάδα στην Ερέτρια, είναι ένα φυσικό καταφύγιο 50.316m² και ένας ανέγγιχτος παράδεισος σε μικρή απόσταση από την ηπειρωτική χώρα, με πολλές αιωνόβιες ελιές, αγριολούλουδα, φιστικιές, κυπαρίσσια και μια ποικιλία από δέντρα με φρούτα όπως ροδιές, βερικοκιές και ροδακινιές. Είναι μια όαση υπέροχης ηρεμίας που περιβάλλεται από παραλίες, εκπληκτική θέα, καταγάλανα νερά, θαλάσσια άγρια ​​ζωή και ποικιλία ψαριών.

Σπάνια πωλείται ένα τέτοιο ακίνητο με τίμημα 7.500.000€, ένα ιδιαίτερο νησί με υπάρχοντα κτίρια, δρόμους, αποβάθρες και ιστορία που συναγωνίζεται εκείνα του Σκορπιού του Ωνάση και της Σπετσοπούλας του Νιάρχου.

Το κυρίως σπίτι έχει τέσσερα υπνοδωμάτια, ενώ ένα μπανγκαλόου στη μεγαλύτερη παραλία λειτουργεί και ως εξοχική κατοικία. Μια ιδιωτική κατοικία προσφέρει δύο ακόμη υπνοδωμάτια. Τα κτίρια του νησιού περιλαμβάνουν συνολικό εσωτερικό χώρο 504m² και χτίστηκαν τη δεκαετία του 1960 με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική εκείνης της περιόδου. Δρόμοι και μονοπάτια συνδέουν τις εννέα υπάρχουσες κατασκευές, ενώ η κύρια αποβάθρα επιτρέπει την πρόσβαση από τη θάλασσα.

Η Αγία Τριάδα, αυτό το Αιθέριο νησί,  μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα πλούσιο παρελθόν, αφού σύχναζαν διασημότητες, όπως οι Beatles και ο Αυτοκράτορας της Αιθιοπίας Haile Selassie. Γίνονταν μεγάλες συγκεντρώσεις με κρασί και φαγητό στους πλούσιους και διάσημους της εποχής. Πολλοί οικογενειακοί γάμοι και βαπτίσεις έχουν γίνει στο γραφικό ξωκλήσι, τους τοίχους του οποίου φιλοτέχνησε διάσημος Έλληνας καλλιτέχνης. Ένας ενετικός πύργος χτισμένος από πέτρα χρησίμευε ως στούντιο του ιδιοκτήτη, ο οποίος ήταν καλλιτέχνης.

Όμως η επίσκεψη του Ουίνστον Τσόρτσιλ, που ήταν καλεσμένος του Αριστοτέλη Ωνάση στην περίφημη κρουαζιέρα του με τη θαλαμηγό «Χριστίνα», άφησε εποχή στο νησί. Ωστόσο, το νησί επισκέφθηκαν το 1967, στην πιο δημιουργική στιγμή της καριέρας τους, οι Beatles λόγω του στενού φίλου και συνεργάτη τους τότε Αλέξη Μάρδα. Στη συνέχεια τα μέλη του συγκροτήματος επισκέφτηκαν τη χώρα μας γιατί ήθελαν να αγοράσουν ένα νησί, όπου θα μπορούσαν να απομονωθούν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Το νησί ονομαζόταν «Ψάρι» λόγω του σχήματός του, έζησε απίστευτες δόξες τη δεκαετία του ’60. Συχνοί επισκέπτες του ήταν η Βασίλισσα Φρειδερίκη, καθώς η ιδιοκτήτριά του Λιλίκα Παπανικολάου (σύζυγος του Σοφοκλή Παπανικολάου), η οποία ήταν επίτιμη κυρία των Ανακτόρων.