Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο πως οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 21 Μαΐου.

Όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως οι δεύτερες εκλογές, αν χρειαστούν, θα διεξαχθούν το αργότερο στις αρχές Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πανελλαδικές εξετάσεις και η έναρξη της τουριστικής περιόδου καθόρισαν την ημερομηνία των εκλογών.

Ειδικότερα, στην εισήγησή του προς το υπουργικό συμβούλιο ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «η πρώτη κάλπη θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη κάλπη πώς θα κυβερνήσει. Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ποιον θα έχουν πρωθυπουργό.
Συνεπώς, αυτοδύναμη ΝΔ, ισχυρή Ελλάδα. Προϋπόθεση για ένα πιο αποτελεσματικό κράτος με καλύτερους μισθούς, και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στις 21 Μαΐου θα επιλέξουν αν ο τόπος θα συνεχίσει τον δρόμο του εκσυγχρονισμού και θα κρίνουν δύο θητείες.
Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα ζυγίσει και θα αποφασίσει και είμαι σίγουρος ότι θα αποφασίσει σωστά».

«Οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας, όπως εξαρχής είχα δεσμευτεί. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου, κι αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση, ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Πρόκειται για έναν προγραμματισμό απόλυτα συνεπή με τις συνταγματικές προθεσμίες», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αυτή η επιλογή συνυπολογίζει τις πανελλαδικές εξετάσεις και την έναρξη της τουριστικής περιόδου», διευκρίνισε.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «η δική μας δουλειά συνεχίζεται». «Σίγουρα από αυτήν δεν έλειψαν λάθη, αλλά είμαστε εδώ για να τα διορθώνουμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το σύνθημά μας από εδώ και πέρα είναι ότι προχωράμε μαζί μπροστά αλλάζοντας την Ελλάδα πιο ασυμβίβαστα και πιο τολμηρά», συμπλήρωσε.

Έπειτα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα «βήματα που έκανε η χώρα» και υποστήριξε ότι «η Ελλάδα αλλάζει» και ότι η κυβέρνηση υλοποίησε όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «έχουμε ένα συνεχές χρέος να αποκαλύπτουμε την παγίδα ακυβερνησίας της απλής αναλογικής, εξηγώντας ότι η πρώτη κάλπη θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει, ενώ η δεύτερη κάλπη θα κρίνει πώς θα κυβερνήσει».

Ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο
Η εισήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: