Λαχταριστό banana bread σε κούπα

Το banana bread έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα από τα δημοφιλέστερα σπιτικά γλυκά εδέσματα.

Η δημοφιλία του αγαπημένου κέικ εκτοξεύτηκε εν μέσω της καραντίνας, όταν πολύς κόσμος στράφηκε προς την αρτοζαχαροπλαστική για να περάσει δημιουργικά τον χρόνο που περνούσε στο σπίτι.

Πρόκειται για ένα κατεξοχήν κόμφορτ γλυκό που αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό για τον πρωινό μας καφέ, ενώ μπορεί να μαγειρευτεί και με υγιεινά και θρεπτικά υλικά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Πλέον, έχουν προκύψει πολλές παραλλαγές του νόστιμου γλυκού και εμείς βρήκαμε για εσάς την πιο εύκολη και σύντομη συνταγή που θα σας συναρπάσει. Με την καθημερινότητα να απαιτεί από εμάς να κινούμαστε με τρελούς ρυθμούς, υπάρχουν στιγμές που δεν έχουμε χρόνο κυριολεκτικά για τίποτα, πόσο μάλλον για να φτιάχνουμε γλυκά.

Γι’ αυτό κι εμείς σας προτείνουμε αυτή τη συνταγή για ατομικό banana bread που σε κούπα που ψήνεται στο microwave και είναι έτοιμο σε 5 λεπτά.

Υλικά
1 μέτρια πολύ ώριμη μπανάνα, πολτοποιημένη (περίπου 1/3 φλιτζανιού πολτοποιημένη)
1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 φλιτζάνι αλεύρι ζαχαροπλαστικής ολικής αλέσεως ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι κομμάτια ημίγλυκης ή μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τις πολτοποιημένες μπανάνες, το βούτυρο, το μέλι, το αυγό και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψτε. Εν συνεχεία προσθέστε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας.
Αδειάστε το μείγμα σε μια κούπα που είναι κατάλληλη για φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε τον φούρνο μικροκυμάτων σε πλήρη ισχύ για 1 λεπτό και 35 δευτερόλεπτα έως 2 λεπτά.
Αφού ψηθεί αλείψτε το με λίγο βούτυρο και μια σταγόνα μέλι.
Φούρνος μικροκυμάτων: Κάθε φούρνος μικροκυμάτων είναι πολύ διαφορετικός, οπότε τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς. Σε έναν φούρνο μικροκυμάτων 1200 watt τα 2 λεπτά είναι ο ιδανικός χρόνος μαγειρέματος.