Δικηγόρος οικογένειας Καραϊβάζ: «Ακούγεται ότι θα έχουμε 3 νέες συλλήψεις -Να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός»

Η δικηγόρος της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό για την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Ειδικότερα, η δικηγόρος Ρόη Παυλέα, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα», τόνισε χαρακτηριστικά ότι θα υπάρξουν τρεις νέες συλλήψεις για την υπόθεση δολοφονίας του Καραϊβάζ και επισήμανε ότι η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός.

Δικηγόρος οικογένειας Καραϊβάζ: Η μητέρα έκλαιγε στο άκουσμα της σύλληψης των δύο υπόπτων
Αρχικά η κ. Παυλέα είπε: «Οταν ανέφερα στην μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ, την κ. Παναγιώτα, ότι συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την δολοφονία του, δεν μπορούσε να πει τίποτα, καθώς έκλαιγε συνεχώς. Η κ. Παναγιώτα πηγαίνει και κλαίει συνέχεια στον τάφο του γιου της, τον οποίο επισκέπτεται καθημερινά εδώ και δύο χρόνια. Χαρακτηριστικά η μητέρα του, μου είχε πει, “πίστεψε με Ρόη, ο Γιώργος ξέρει από πάνω ποιοι είναι οι δολοφόνοι του, γνωρίζει τα πάντα”».

Σε ερώτηση για το αν θα έρθει η αδερφή του δημοσιογράφου από την Γερμανία η συνήγορος της οικογενείας Καραϊβάζ ανέφερε: «Βεβαίως θα έρθει. Παρακολουθεί τα πάντα δύο χρόνια τώρα και ακούει όλες τις ειδήσεις που αφορούν την υπόθεση. Μιλάει μαζί μας, ενημερώνεται και φυσικά όλοι περιμένουμε αύριο να πάρουμε την δικογραφία».

Αναμένονται νέες συλλήψεις για την δολοφονία Καραϊβάζ
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, θα υπάρξουν άλλες τρεις νέες συλλήψεις, αλλά η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί, γιατί όπως καταλαβαίνεται οι συλληφθέντες δεν είναι προς το παρόν ο ηθικός αυτουργός. Το καλό είναι ότι η αστυνομία έχει αρχίσει να ερευνά την υπόθεση και έχει αποφασίσει να φτάσει μέχρι τον ηθικό αυτουργό ή τους ηθικούς αυτουργούς. Είμαι απόλυτα αισιόδοξη ότι θα βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, καθώς όλα δένουν πλέον. Υπάρχει και άλλη μία εκκρεμής δικογραφία που συνδέεται με τον Γιώργο, καθώς του παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα παράνομα και ορισμένες φορές νομίμως με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Πλέον το παζλ είναι έτοιμο να συμπληρωθεί, υπάρχει και πίεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση», απάντησε η κ. Παυλέα σε σχετική ερώτηση για το αν αναμένονται και νέες συλλήψεις για την υπόθεση Καραϊβάζ.

Μητέρα Καραϊβάζ: Μου έλεγε συνέχεια ότι όλα είναι καλά, να μην στεναχωριέμαι
Νωρίτερα, το πρωί της Τρίτης (2/5), η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ, Παναγιώτα, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION24, σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Η κ. Παναγιώτα τόνισε χαρακτηριστικά: «Ρωτούσα συνέχεια τον Γιώργο πως είναι και μου έλεγε “όλα καλά μαμά, μην στεναχωριέσαι για τίποτα”. Εγώ δεν ήξερα τίποτα για το τι γινόταν, καθώς εγώ έμενα στην Δράμα, αυτός ήταν στην Αθήνα. Δεν είχα αντιληφθεί κάτι. Από μικρό παιδί ο Γιώργος δεν φοβόταν τίποτα».

Μητέρα Καραϊβάζ: Με πήρε η κόρη μου και μου είπε «μάνα πάει το παιδί μας»
Στην συνέχεια η μητέρα του Καραϊβάζ ανέφερε σχετικά με το πως έμαθε την δολοφονία του γιου της: «Την δολοφονία του Γιώργου δεν την έμαθα από την τηλεόραση, αλλά μου το είπε η ανιψιά μου. Υστερα όταν ανέβηκα πάνω στο σπίτι με παίρνει τηλέφωνο η κόρη μου και μου λέει “μάνα πάει το παιδί μας”, κλαίγοντας. Μετά με παίρνει ο Δημήτρης μου τηλέφωνο και μου λέει “γιαγιά ο μπαμπάς δεν είναι πια κοντά μας”. Στην συνέχεια με παίρνει και η νύφη μου τηλέφωνο και μου ανέφερε ότι ο Γιώργος πέθανε. Εγώ τους είπα ότι θέλω το παιδί μου πάνω στην Δράμα για να το θάψουμε εκεί, σε ένα εξωκλήσι που ήθελε ο Γιώργος».

«Βασανιστικά κυλάνε τα δύο χρόνια χωρίς τον Γιώργο μου και όσο περνάει ο καιρός χειρότερο γίνεται. Εν τω μεταξύ για ενάμιση χρόνο λόγω κορωνοϊού δεν μπορούσα να δω το παιδί μου», απάντησε η μητέρα του δημοσιογράφου για το πώς είναι αυτά τα δύο χρόνια χωρίς αυτόν.