Φταίει το στρες για τον πόνο στη μέση; Τα στοιχεία αποκαλύπτουν

Η σχέση που συνδέει το στρες και τον πόνο είναι αμφίδρομη και ισχυρή, ενώ είναι πιθανό να οδηγήσει σε μια χρόνια συνθήκη, από την οποία είναι δύσκολο κανείς να «δραπετεύσει» – Δείτε πως σχετίζεται το άγχος με τον πόνο στη μέση και πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτό το διπλό πρόβλημα.

Εάν υποφέρετε από ενόχληση ή πόνο στην πλάτη και τη μέση , σίγουρα γνωρίζετε πόση ταλαιπωρία μπορεί να προκαλέσει αυτό στην καθημερινότητά σας. Είναι, επίσης, βέβαιο ότι θα έχετε αναζητήσει τρόπους αντιμετώπισης του πόνου, είτε αυτοί σχετίζονται με φαρμακευτικές λύσεις, είτε με συγκεκριμένες ασκήσεις και άλλες, παρόμοιες μεθόδους.

Έχετε, όμως, σκεφτεί μήπως ο πόνος που νιώθετε οφείλεται σε έντονο στρες; Αν ανήκετε σε εκείνους που αγχώνονται πολύ και συχνά, είναι πιθανό η ενόχληση που αισθάνεστε στην πλάτη να προκαλείται εξαιτίας της επιβαρυμένης ψυχική σας κατάστασης.

Η οσφυαλγία είναι μια από τις πιο κοινές ιατρικές παθήσεις, επηρεάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ένας από τους παράγοντες που μπορεί να τον πυροδοτήσει είναι το έντονο στρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πόνος στην πλάτη και άγχος μοιράζονται μια αμφίδρομη, πολύπλοκη σχέση. Πιο συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει το EvidenceTrusted Source, το χρόνιο στρες μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιο πόνο και το αντίστροφο.

Μια σχετική ανάλυση σε 8.473 άτομα διαπίστωσε ότι το έντονο στρες συνδέεται με 2,8 φορές αυξημένο κίνδυνο χρόνιας οσφυαλγίας, ενώ άλλη συναφής έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το άγχος παρουσιάζει ισχυρή συσχέτιση με τον ανώτερο μυοσκελετικό πόνο.

πηγή: www.ygeiamou.gr