Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Μήνυμα φιλίας στην Ελλάδα πριν τις εκλογές – «Να αφήσουμε στην άκρη τις εχθρότητες»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εύχεται οι εκλογές να γίνουν η αρχή μιας νέας εποχής για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Μήνυμα φιλίας στην Ελλάδα πριν από τις εκλογές της Κυριακής στην Τουρκία στέλνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στον ανταποκριτή της Καθημερινής, Μανώλη Κωστίδη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Με την Ελλάδα μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη τις εχθρότητες και τους ανταγωνισμούς, αυτό έφθειρε πολύ και τις δύο χώρες και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Εύχομαι οι εκλογές και της Ελλάδας και της Τουρκίας να γίνουν η αρχή μιας νέας εποχής. Εμείς από την Τουρκία στέλνουμε στην Ελλάδα τους εγκάρδιους φιλικούς χαιρετισμούς μας».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Τούρκο πρόεδρο αν έχει κάποιο μήνυμα ή ευχή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Αυτές τις εντυπώσεις πρέπει να τις διατηρήσει ο Μητσοτάκης και να τηρήσει τους λόγους του», είπε χαρακτηριστικά.

Τα προγνωστικά του Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας θεωρεί πως θα νικήσει στις εκλογές και δήλωσε χαρακτηριστικά στην Καθημερινή ότι «οι συγκεντρώσεις στις πλατείες αυτό δείχνουν, αυτή την επιθυμία δείχνει ο λαός, το βλέπετε κι εσείς». Συνεργάτες του τόνιζαν στον Μανώλη Κωστίδη πως οι εκλογές πιθανότατα θα ξεκαθαρίσουν από τον πρώτο γύρο.

Ο ανταποκριτής της Καθημερινής μεταφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του ήταν εγκάρδιος και φιλικός, ενώ ήταν δυναμικός και συνέχιζε το προεκλογικό του πρόγραμμα μέχρι το βράδυ.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε περίπτωση επανεκλογής του αναμένεται να κάνει μια «ομιλία του μπαλκονιού», όπως την αποκαλούν στην Τουρκία, και θα απευθυνθεί στον τουρκικό λαό από το ανάκτορο Ηuber της Κωνσταντινούπολης, το οποίο βρίσκεται στην ευρωπαϊκή όχθη της πόλης.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δεν τον ευνοούν ιδιαίτερα, δείχνουν μικρό προβάδισμα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, όμως ο ίδιος και το επιτελείο του βλέπουν την ανταπόκριση του κόσμου στις προεκλογικές συγκεντρώσεις και τονίζουν πως αυτό που συμβαίνει στις πλατείες δεν είναι τυχαίο και όπως επισημαίνουν, το αποτέλεσμα θα φανεί στις κάλπες.