Εκλογές 2023 – Ηχηρή παραίτηση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Όταν σε φτύνουν δεν βρέχει»

Προς διάλυση αντί για… ανασύνταξη οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική συντριβή που υπέστη. Στο κακό κλίμα που έχει διαμορφωθεί «ήρθε» να προστεθεί η απόσυρση υποψήφιου βουλευτή στη Φθιώτιδα. Μάλιστα η απόσυρση από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, συνοδεύεται και από παραίτηση από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας, Νίκος Πάπουτσας, γνωστοποίησε την παραίτησή του τόσο από τη Νομαρχιακή Επιτροπή όσο και από απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την απόφαση του να μην συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις προσεχείς εκλογές. Κατά συνέπεια ψάχνουν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ να βρουν νέο υποψήφιο για να βάλουν στο ψηφοδέλτιο.

Ο δικηγόρος, Νίκο Πάπουτσας, είχε έρθει προτελευταίος με 2.123 σταυρούς στο νομό, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε έναν βουλευτή. Οι προθέσεις του είχαν φανεί από την επομένη των εκλογών της 21ης Μαΐου, όταν σημείωνε χαρακτηριστικά: «Εύχομαι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να βρει το δρόμο του και να αντιληφθεί αυτός και τα συλλογικά του όργανα, έστω και τώρα, ότι όταν σε φτύνουν δεν βρέχει».

Για την επιστολή του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε και η Νομαρχιακή Επιτροπή, που συνεδρίασε χθες με διευρυμένη σύνθεση, χωρίς να είναι γνωστό, όμως, ακόμα ποιος θα είναι ο τρίτος υποψήφιος που θα καλύψει την πέμπτη θέση που μένει κενή στο ψηφοδέλτιο της 25ης Ιουνίου.