Ουκρανία – Εικόνες αποκάλυψης στο φράγμα Νόβα Καχόβκα: Απομακρύνονται πάνω από 17.000 άμαχοι από πλημμυρισμένες περιοχές

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι απομακρύνει “περισσότερους από 17.000” αμάχους από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει γύρω από το φράγμα Καχόβκα (νότια), που καταστράφηκε εν μέρει από έκρηξη για την οποία τα δύο στρατόπεδα επιρρίπτουν το ένα στο άλλο την ευθύνη.

“Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν σε πλημμυρισμένες ζώνες. 

Οι ουκρανικές αρχές απομακρύνουν περισσότερους από 17.000 ανθρώπους. Δυστυχώς, περισσότεροι από 25.000 άμαχοι βρίσκονται σε έδαφος [που τελεί] υπό ρωσικό έλεγχο”, ανέφερε στο Twitter ο Ουκρανός γενικός εισαγγελέας Αντρίι Κοστίν.

Οι κατοχικές αρχές που έχει εγκαταστήσει η Μόσχα ανέφεραν από την πλευρά τους ότι έχουν ξεκινήσει την απομάκρυνση κατοίκων από τρεις περιοχές, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στο μεταξύ, η μικρή πόλη Ολέσκι, στην υπό ρωσικό έλεγχο νότια όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή Χερσώνα της Ουκρανίας, έχει πλημμυρίσει σχεδόν πλήρως μετά το ρήγμα στο τεράστιο φράγμα Καχόβκα, όπως δήλωσε περιφερειακός αξιωματούχος που έχει διοριστεί από τη Ρωσία.

“Η εκκένωση… είναι δυνατή μόνο χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό”, δήλωσε ο Αντρέι Αλεξεγένκο, επικεφαλής της διορισμένης από τη Ρωσία διοίκησης στην ουκρανική επαρχία της Χερσώνας στο Telegram, αναρτώντας βίντεο που δείχνουν ένα αυτοκίνητο σταματημένο με το νερό να φθάνει στο επίπεδο των παραθύρων του και ένα φορτηγό να περνάει από αυτοκινητόδρομο όπου το νερό φθάνει τουλάχιστον τα 30 εκατοστά.