Αποκάλυψη Μητσοτάκη: Θα δημιουργηθεί υπουργείο Οικογένειας -Τι αρμοδιότητες θα έχει

Τη δημιουργία υπουργείου Οικογένειας προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Η αποκάλυψη έγινε στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε κατά την οποία εξαπέλυσε σφοδρά «πυρά» κατά του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πλήρη ενημέρωση για την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στην Ροδόπη.

Έρχεται υπουργείο Οικογένειας -Ποιο θα είναι το χαρτοφυλάκιο

Όπως είπε θα σπάσει το υπουργείο Εργασίας στα δύο και το κομμάτι που θα αφορά την οικογένεια θα είναι αυτοτελές και θα ασχολείται με ό,τι έχει να κάνει με την οικογενειακή και προνοιακή πολιτική. Μέχρι πρότινος, αυτές οι αρμοδιότητες περιλαμβάνονται στα δυο χαρτοφυλάκια του/της υφυπουργού αρμόδιου/ας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του/της υφυπουργού αρμόδιου/ας για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη θα είναι το υπουργείο πυλώνας για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό. «Αυτό θα συνδυαστεί με μια σειρά κινήτρων για την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής με ειδικά προγράμματα και διάθεση κονδυλίων για τη στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών για τις οικογένειες και προώθηση της ισότητας στην εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Όχι μόνο δεν θα αυξήσουμε αλλά θα μειώσουμε φόρους

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αλλά αναγνωρίζουμε ότι τα επιδόματα δεν είναι λύση, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μια σειρά θετικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει και επεσήμανε πως είναι σημαντικό να έχουμε καλύτερους μισθούς, οι οποίοι έχουν βελτιωθεί αν και έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για να φθάσουμε στα ευρωπαϊκά επίπεδα. Από την άλλη δεν πρέπει να υπονομεύσουμε και τη σταθερότητα των επιχειρήσεων.

Αναφερόμενος στη φορολογική πολιτική σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Όχι μόνο δεν θα αυξήσουμε αλλά και θα μειώσουμε φόρους. Αύξηση του αφορολόγητου, κανένας νέος φόρος, σταδιακή μείωση και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος κάτι που όμως πρέπει να συνδυαστεί με την καλύτερη φορολογική συμμόρφωση. Το οικονομικό επιτελείο απέδειξε την προηγούμενη τετραετία ότι εκπλήσσει προς το καλύτερο».

«Ο γόρδιος δεσμός του ΕΚΑΒ θα κοπεί»

Ήδη στο πρόγραμμά μας πριν από τα τελευταία περιστατικά είχαμε τη βελτίωση του χρόνου ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ στα επείγοντα, είπε στη συνέχεια.

Όπως σημείωσε, ο γόρδιος δεσμός του ΕΚΑΒ θα κοπεί αλλά ήδη εδώ κι έναν χρόνο, δουλεύουμε ένα νέο σχέδιο για μια μονάδα αεροδιακομιδής για την ηπειρωτική Ελλάδα με ευέλικτα ελικόπτερα, σε έξι βάσεις και κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο. Τα ελικόπτερα αυτά θα μισθωθούν από το εξωτερικό όπως γίνεται και στη δασοπυρόσβεση.

Η Ελλάδα δίνει πρόσβαση στα πιο σύγχρονα και ακριβά φάρμακα στους καρκινοπαθείς. Καμιά ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι του κόστους, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, αφήνοντας αιχμές για τις δηλώσεις Πνευματικού και την τοποθέτηση της Αθηνάς Λινού.

Το «ευχαριστώ» στους πολίτες

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα ψηφιστεί νόμος που θα καθιστά υποχρεωτική την κατάθεση των προγραμμάτων των κομμάτων με την κοστολόγησή τους.

Για όσους προεκλογικά «ράβουν κοστούμια» είπε ότι υπάρχουν πολλοί γάμοι και βαφτίσεις το καλοκαίρι οπότε θα τους φανούν χρήσιμα.

Τόνισε ότι θέλει να ευχαριστήσει τον κόσμο για τη στήριξη και συνεχίζει τις περιοδείες σε πολύ έντονους ρυθμούς. Αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ θα πάει σε Αρκιούς, Λειψούς, Λέρο και Πάτμο.

«Η ανανέωση είναι μια διαρκής διαδικασία», απάντησε κλείνοντας σε ερώτηση για την ανάδειξη νέων στελεχών στο κόμμα του.

«Αντίπαλός μας η αποχή και ο εφησυχασμός»

«Αντίπαλός μας η αποχή και ο εφησυχασμός. Πήγαμε καλά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, το μήνυμά μας περνά πιο εύκολα. Μπορεί σε αυτές τις κάλπες να κερδίσουμε και πολίτες που δεν μας ψήφισαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου και γιατί όχι να επιτύχουμε υψηλότερο ποσοστό» ανέφερε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι κάλπες είναι άδειες, όμως δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Οι πολίτες έστειλαν σαφή μηνύματα. Επιβράβευσαν μια πολιτική αποτελεσματικότητας και ειλικρίνειας, που βρέθηκε απέναντι στην τοξικότητα και στην πόλωση. […] Το γεγονός ότι η ΝΔ πήγε εξαιρετικά καλά σε όλες τις ηλικίες, στους νέους, στις λαϊκές συνοικίες, δείχνει ότι οι πολίτες έχουν προβλήματα και επιβραβεύουν αυτούς που προσπαθούν να λύσουν αυτά τα προβλήματα» ανέφερε ακολούθως.

«Ζητώ ασφαλή πλειοψηφία για να προχωρήσουμε σε αλλαγές» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως «την παντοδυναμία τη δίνει ο λαός». Ξεκαθάρισε δε πως «δεν μπλέκουμε την πίστη με την πολιτική» κι επισήμανε πως «είμαστε πατριώτες της πράξης και όχι του γλυκού νερού».

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί για την Ροδόπη

Ερωτηθείς για το ζήτημα της Ροδόπης, που έχει προκαλέσει αναταράξεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου υπήρξαν σαφέστατες παρεμβάσεις υπέρ υποψηφίων με μηνύματα «ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο» για δύο βουλευτές.

«Καταλαβαίνετε τι εθνικές συνέπειες έχει το θέμα αυτό και την προσπάθεια ενσωμάτωσης» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ σχολιάζοντας όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περί «κυπατζίδικων πρακτικών», είπε «δεν καταλαβαίνουμε τι διακυβεύεται στην Θράκη;».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν από τις εκλογές υπηρεσιακά. Το γραφείο του είχε ενημερωθεί. Είχε ενημερωθεί απόλυτα ότι το προξενείο έκανε προεκλογική περίοδο για δύο βουλευτές. Το μήνυμα που περάσαμε ήταν σαφές, μην τους βάλεις αυτούς τους δύο στα ψηφοδέλτια αλλά δεν μας άκουσε. Θα κριθεί γι’ αυτό ο κ. Τσίπρας. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν έχουν πει καμία κουβέντα. Τους ζητώ το ελάχιστο, να πουνε ότι εκπροσωπούμε τη μουσουλμαντική μειονότητα».

«Ψηφίζεις ΝΔ, ψηφίζεις κυβέρνηση»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «το αποτέλεσμα δεν με αιφνιδίασε αλλά το εύρος της νίκης και το ποσοστό της ΝΔ με υποχρεώνει να είμαι ακόμη πιο τολμηρός στις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε»,

«Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πείσουμε και πολίτες που δεν μας ψήφισαν στις εκλογές του Μαΐου και να αυξήσουμε κι άλλο το ποσοστό μας» τόνισε, ζητώντας «μία ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία επειδή πιστεύω ότι μόνο έτσι μπορούν να υλοποιούνται οι μεγάλες αλλαγές».

Η φαντασίωση της απλής αναλογικής κάηκε στην κάλπη της 21ης Μαΐου, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και αναφερόμενος στις εκλογές του Ιουνίου είπε ότι «Ψηφίζεις ΝΔ ψηφίζεις κυβέρνηση». Για το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι είναι ένα κόμμα που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να έχει τα πρωτεία στην αντιπολίτευση αλλά στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση.

«Η πορεία ανάπτυξης θα συνεχιστεί, θα εξακολουθούμε να μειώνουμε τους φόρους, θα επιστρέφουμε το πλεόνασμα της ανάπτυξης».

«Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό τόσο πιο σκληρά πρέπει να δουλέψω. Αυτό είναι ένα ποσοστό ευθύνης. Τόσο μεγαλύτερη η υποχρέωσή μας τα πόδια μας να πατάνε γερά στη γη» υπογράμμισε, για να συμπληρώσει ότι παντοδύναμος είναι μόνο ο λαός. Είμαστε πιο έμπειροι, πιο έτοιμοι, πιο αποφασισμένοι και οι πολίτες μπορούν να μας έχουν εμπιστοσύνη ότι θα υλοποιήσουμε όλα όσα λέμε. Δεν θα δεχθώ καμία συμπεριφορά αλαζονείας. Μπορούμε να αυξήσουμε σημαντικά τους βουλευτές μας.

«Δεν μπλέκουμε την πίστη με την πολιτική»

«Η Ορθοδοξία ενώνει, η πίστη ενώνει αλλά δεν μπλέκουμε την πίστη με την πολιτική» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, «δεν μπορώ να δεχθώ ότι υπάρχουν κομματίδια που το εκμεταλλεύονται. Σεβόμαστε τους διακριτούς ρόλους της Εκκλησίας και το αποδείξαμε στο διάστημα της διακυβέρνησής μας αλλά δεν προσβλέπουμε σε βοήθεια από την Εκκλησία. Είμαστε πατριώτες της πράξης και όχι πατριώτες του γλυκού νερού».

Προανήγγειλε ότι αλλαγές στο Σύνταγμα θα δρομολογηθούν από το 2025. «Θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις και όλοι θα τεθούν προ των ευθυνών τους όπως το να καταργηθεί το μονοπώλιο του κράτους στην Ανώτατη Εκπαίδευση».