Γκάφα ολκής Κασσελάκη με τα κατεχόμενα της Κύπρου: Αντί για ψευδοκράτος, είπε το “κρατίδιο το δικό τους”

Τα έκανε… σαλάτα ο Στέφανος Κασσελάκης για το ψευδοκράτος στην Κύπρο.

Δεν πήγαν και πολύ καλά οι δηλώσεις που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης στους δημοσιογράφους, μετά την ομιλία του στο Αιγάλεω. Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την μίνι ένταση που είχε με δημοσιογράφο, τα… μπέρδεψε, όσον αφορά το ψευδοκράτος στην Κύπρο.

Στην αναφορά του για τα κατεχόμενα, για τα οποία ο Ερντογάν ζητά ανεξαρτητοποίηση, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορούσε να πει “ψευδοκράτος” και αντ΄αυτού είπε “το δεύτερο μισό” της Κύπρου, η “βόρεια πλευρά”, το “κρατίδιο το δικό τους”.

Η αμηχανία του και το άβολο της στιγμής ήταν εμφανές, καθώς προσπαθούσε να θυμηθεί τη λέξη “ψευδοκράτος”. Τελικά του το διεμήνυσε ένας από τους δημοσιογράφους.

“Για τα εθνικά θέματα είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να μην απαντάει στην πρόκληση Ερντογάν, για αναγνώριση του δεύτερου μισού της… Του κρατιδίου, τέλος πάντων, του δικού τους. Της βόρειας… ε, στην Κύπρο. Αντί να απαντάει επί τόπου…” ανέφερε στην τοποθέτησή του.

Σε εκείνο το σημείο, δημοσιογράφος τού είπε “του ψευδοκράτους” με τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη να επαναλαμβάνει “του ψευδοκράτους”.