Ένα τεράστιο respect στον Δημήτρη Παπανικολάου: Σταμάτησε στη μέση του δρόμου και έσωσε ένα παιδί που έπαθε κρίση επιληψίας

Το ότι ο Δημήτρης Παπανικολάου ήταν σπουδαίος παίκτης το ξέραμε, όμως, εδώ και χρόνια, μας αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία πως είναι και σπουδαίος άνθρωπος.

Εδώ και αρκετό καιρό έχει βγει μπροστά για τα θέματα του αυτισμού, με τον άλλοτε παίκτη των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού να σώζει ένα παιδί ο οποίος έπαθε κρίση στη μέση του δρόμου.

Το περιστατικό, όπως αναφέρει ο Δημοσιογράφος Νίκος Συρίγος, έγινε στην Βάρης – Κορωπίου, με τον Δημήτρη Παπανικολάου να αντιλαμβάνεται την κρίση και να… ξαπλώνει δίπλα στο παιδί ώστε να το ηρεμίσει!

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

Μεσημέρι Κυριακής στη Βάρης- Κορωπιου. Ένα παιδί είναι ξαπλωμένο στη μέση του δρόμου. Μοιάζει να έχει πάθει κρίση επιληψίας. Τα αυτοκίνητα περνούν πλάι του. Κινδυνεύει. Κανεις δεν ξέρει τι να κάνει. Δυστυχώς. Ο Δημήτρης Παπανικολαου ειναι λίγα μέτρα πιο πίσω. Κατεβαίνει από το αυτοκίνητο. Ζηταει απο τους άλλους οδηγούς να σταματήσουν την κυκλοφορία και να τον αφήσουν μόνο του με το παιδί. Πλησιάζει το παιδί. Αντιλαμβάνεται ότι είναι μια από τις κρίσεις ανθρώπου που βρίσκονται στο φασμα του αυτισμού. Ξαπλώνει πλαι του. Μιλάνε για τις ομάδες… Μπαίνει στον κόσμο του και τον ηρεμεί. «Παμε τώρα λίγο στην ακρη γιατί εδώ φοβάμαι ότι θα με πατήσει κάνα αυτοκίνητο», του λέει. Ο μικρός πείθεται. Να πάει στην ακρη για το χατίρι του φίλου του. Όλα καλά. Τυχερός ο μικρός. Πιο τυχεροι εμείς που έχουμε τον Μητσο… Συγγνώμη ρε φίλε που το ανεβάζω. Ξέρω ότι δεν γουστάρεις. Αλλά να, αφού μου είπες την ιστορία πίσω από τις φωτό που μου έστειλε ένας κοινός φίλος μας που ήταν εκεί, είπα να την μοιραστώ μπας και την επόμενη φορα ξέρουμε, εμείς οι άσχετοι, τι να κάνουμε… Σαν πρώτη αντίδραση. Σαν πρώτη βοήθεια. Σαν το φιλί της ζωής. Τον φίλο της ζωής. Δημητρό πόσο πολύτιμος μας είσαι… Βάλτε μάθημα στο σχολείο τι πρέπει να κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν φτάνει ο Δημήτρης. Πιτσιρίκο μου συγγνώμη που δεν ξερουμε… θα μάθουμε !