Αναφορά Θ. Ζεμπίλη στη Βουλή για παράταση αποπληρωμής υποχρεώσεων και επιδότηση μισθολογικού κόστους για το διάστημα που οι επιχειρήσεις έμειναν κλειστές χωρίς δική τους ευθύνη

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Θανάση Ζεμπίλη με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας, κ. Νίκο Αίσωπο σήμερα το πρωί, και εν συνεχεία της επιστολής της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας, ο Βουλευτής Ευβοίας κατέθεσε Αναφορά προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με την οποία ζητάει παράταση μέχρι 11/2 για την καταβολή των υποχρεώσεων που λήγουν τέλη Ιανουαρίου, καθώς και επιδότηση του μισθολογικού κόστους για τις εργάσιμες ημέρες που τα καταστήματα έμειναν κλειστά λόγω άνωθεν εντολής. Συγκεκριμένα, με την Αναφορά του ο Θανάσης Ζεμπίλης επικαλείται την επιστολή της ΟΕΣΕ και αναφέρει τα εξής: 

«Λόγω της έντονης χιονόπτωσης κατά το διάστημα από 23 Ιανουαρίου έως και 26 Ιανουαρίου, τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα στην Εύβοια ήταν αδύνατο να λειτουργήσουν την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, ενώ οι μέρες Τρίτη 25 Ιανουαρίου και Τετάρτη 26 Ιανουαρίου κηρύχθηκαν επισήμως από την κεντρική διοίκηση ως αργίες. Δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους λόγω αυξημένων αναγκών και περιορισμών που επιβάλλονται εξαιτίας υγειονομικών και καιρικών φαινομένων, παρακαλώ όπως εξετάσετε τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας, που ζητάει τα εξής: 

1.  Παράταση της αποπληρωμής των υποχρεώσεων που λήγουν τέλος Ιανουαρίου, για τουλάχιστον 10 ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 11/2.

2. Επιδότηση του μισθολογικού κόστους, για τις ημέρες που οι επιχειρήσεις έμειναν ουσιαστικά κλειστές χωρίς δική τους ευθύνη».