Πρόταση Μομφής Τσίπρα στην Κυβέρνηση. Τι απάντησε ο Άδωνης Γεωργιάδης

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε πριν από λίγο στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε ότι σταματούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες και θα οριστεί η σχετική διαδικασία σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους των κομμάτων.
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε εκτάκτως τον λόγο στη Βουλή το πρωί της Πέμπτης (27/01), και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

«Δεν πάει άλλο» τόνισε και είπε πως ακόμη και σήμερα πολίτες μένουν χωρίς ρεύμα, ο αριθμός των νεκρών της πανδημίας είναι πάνω από 100 καθημερινά τις τελευταίες μέρες ενώ η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για την ακρίβεια. Γι’ όλους αυτούς τους λόγους, κατέθεσε πρόταση μομφής. 
«Να φύγετε κύριοι της κυβέρνησης γιατί δεν μπορείτε να αντιμετωπίζετε την οργή της κοινωνίας με συγγνώμες. Να φύγετε γιατί κοστίζετε σε χρήμα ζωές, ανασφάλεια, φόβο. Να φύγετε γιατί δεν αξίζει στους πολίτες, την κοινωνία. Δεν αξίζει τόση παρακμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα δώσει όλες τις απαντήσεις τις επόμενες ημέρες κατά τη συζήτηση στη Βουλή.