Η Ευβοια είναι ένα νησί το οποίο συνδέεται κεντρικά με δρόμο και βόρεια, νότια και με ακτοπλοϊκή σύνδεση. Κοντά στην Αθήνα με ομορφιά ασύγκριτη, η οποία δεν έχει αξιοποιηθεί πρώτα από το κράτος σε δεύτερο τρίτο ρόλο απο τους φορείς, τοπικούς βουλευτές, δημάρχους, προέδρους, πολιτευτες και εμάς τους ίδιους.
Έχει θάλασσα έχει βουνά,έχει βλάστηση, έχει τον πορθμο του Ευρίπου, που εαν αυτό το φαινόμενο βρισκόταν σε άλλη περιοχή θα ήταν πόλος έλξης Ελλήνων και ξένων τουριστών. Κάντε έναν παραλληλισμό και σκεφτείτε πόσο μπροστά είναι η Ζάκυνθος που διαφημίζουν το ναυάγιο, που στην πραγματικότητα μπορεί να ρυπαίνει τοσα χρόνια την θάλασσα.. όμως παραμένει προορισμός για εκατοντάδες επισκέπτες. Συνεχίζοντας θα έλεγα ότι η Ευβοια είναι γεμάτη από ιστορικά μνημεία, θρησκευτικά μνημεία,μονές και εκκλησίες που μπορούν με την ανάλογη διαφήμιση να γίνουν πόλος έλξης.
Επιμένω στην άποψη ότι η Ευβοία θα έπρεπε να είναι τουριστική με την Κρήτη . Σιγά σιγά εβδομάδα με εβδομάδα θα συνεχίσουμε να βλέπουμε την Ευβοία κομμάτι κομμάτι δειχνοντας τον πλούτο της. Θα πει βέβαια κάποιος η Εύβοια δεν μειονεκτεί; Η απάντηση είναι ναι. Μειονεκτεί σε οδικό δίκτυο, υποδομές, καταλύματα και πολλά άλλα που θα αναλυθούν σιγά σιγά. Υπάρχει όμως σε κάθε μειονέκτημα και ένα πλεονέκτημα που κάνει τη ζυγαριά να μην γέρνει.. Χαλκίδα ,Ερέτρια Αμάρυνθο,Κύμη,Στυρα,Μάρμαρι,Κάρυστο, Αρτακη ,τον τεράστιο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, το Προκόπι,την Λίμνη, την Αιδηψό,το τα Βασιλικά και τόσα άλλα βόρεια, νότια και κεντρικά μέρη που είχαν τη διαφήμιση που αξίζουν, θα μιλούσαμε πλέον σε άλλη βάση.
Κλείνοντας έχω ένα τόπο ευλογημένο που πάρα τα χτυπήματα των καιρών πλημμυρών, φωτιων, και άλλων καταστροφών στέκεται η Ευβοια ακόμα όμορφη με αντοχές να γίνει τόπος επίσκεψης όλο τον χρόνο, εννοώντας χειμώνα, καλοκαίρι, άνοιξη, φθινόπωρο.