Στον αέρα η καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων της Λάρκο

Στον αέρα είναι η καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ καθώς έληξε η θητεία του ειδικού εκκαθαριστή και η κυβέρνηση δεν έχει φέρει για ψήφιση την παράτασή της. Σε έκτακτη συνεδρίαση προχωρά την Πέμπτη 27 Γενάρη το ΔΣ του Επιχειρησιακού Σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

Στις παρεμβάσεις του Σωματείου τις προηγούμενες ημέρες, ο ειδικός εκκαθαριστής τόνιζε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στην καταβολή της μισθοδοσίας αν η κυβέρνηση δεν ανανεώσει το καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, ενώ παράλληλα προσδιόριζε ότι εμπόδια μπαίνουν και εξαιτίας της αργίας στις τράπεζες λόγω της κακοκαιρίας.

Μέλη της διοίκησης του Σωματείου βρέθηκαν το πρωί και το μεσημέρι της Τετάρτης στην πύλη του εργοστασίου, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Ανάμεσα στους εργαζόμενους επικρατεί οργή και αγανάκτηση τόσο για την αβεβαιότητα αν και πότε θα πληρωθούν, όσο και για την απίστευτη ταλαιπωρία που βίωσαν τις ημέρες της κακοκαιρίας. Αρκετοί μάλιστα από τους εργαζόμενους ανέφεραν προς τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου ότι ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.Στο πλαίσιο αυτό το Σωματείο θα προχωρήσει την Πέμπτη σε έκτακτη συνεδρίαση, προκειμένου να καθορίσει την κλιμάκωση των πιέσεων απέναντι στην κυβέρνηση για την άμεση εξεύρεση λύσης και την καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους.

Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι προγραμματισμένη για αυτή την εβδομάδα τηλεδιάσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τη ΛΑΡΚΟ και το μέλλον των εργαζομένων μετατέθηκε για την ερχόμενη Τρίτη 1 Φλεβάρη.