Ï ÂïõëåõôÞò ôïõ ÊÊÅ Ãéþñãïò Ìáñßíïò ìéëÜ óôçí ïëïìÝëåéá ôçò ÂïõëÞò. Óõíå÷ßæåôáé óôçí ïëïìÝëåéá ôçò ÂïõëÞò ç óõæÞôçóç êáé øçöïöïñßá ãéá ôçí "¸ãêñéóç ôùí Ó÷åäßùí ÓõìâÜóåùí ×ñçìáôïäïôéêÞò Äéåõêüëõíóçò ìåôáîý ôïõ Åõñùðáúêïý Ôáìåßïõ ×ñçìáôïðéóôùôéêÞò Óôáèåñüôçôáò (Å.Ô.×.Ó.), ôçò ÅëëçíéêÞò Äçìïêñáôßáò êáé ôçò ÔñÜðåæáò ôçò ÅëëÜäïò, ôïõ Ó÷åäßïõ ôïõ Ìíçìïíßïõ Óõíåííüçóçò ìåôáîý ôçò ÅëëçíéêÞò Äçìïêñáôßáò, ôçò ÅõñùðáúêÞò ÅðéôñïðÞò êáé ôçò ÔñÜðåæáò ôçò ÅëëÜäïò êáé Üëëåò åðåßãïõóåò äéáôÜîåéò ãéá ôç ìåßùóç ôïõ äçìïóßïõ ÷ñÝïõò êáé ôç äéÜóùóç ôçò åèíéêÞò ïéêïíïìßáò", ÊõñéáêÞ 12 Öåâñïõáñßïõ 2012. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÐÁÍÔÅËÇÓ ÓÁÉÔÁÓ

Γ. Μαρίνος: Διαχρονικές Οι Ευθύνες ΝΔ. ΠΑΣΟΚ Και ΣΥΡΙΖΑ Για Τις Ελλείψεις Και Την Υποβάθμιση Των Αναγκαίων Κρατικών Υποδομών.

 “Τα τραγικά γεγονότα που έζησε ο λαός στην Αττική, στην Εύβοια και σε άλλες περιοχές, από μια αναμενόμενη κακοκαιρία, καθίζουν στο σκαμνί του κατηγορούμενου την κυβέρνηση της ΝΔ και την αντιλαϊκή της πολιτική, αλλά και την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα χάλια, τις ελλείψεις και την υποβάθμιση των αναγκαίων κρατικών υποδομών”, ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή.

“Το αστικό κράτος που κρύβεται πίσω από το όνομα ‘επιτελικό’, είναι ταξικό, αντιλαϊκό εργαλείο. Αφήνει αθωράκιστο το λαό γιατί υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, υλοποιεί τη στρατηγική της ΕΕ που αντιμετωπίζει τις λαϊκές ανάγκες ως κόστος. Αυτό μαρτυράει η πείρα της Εύβοιας που κατακάηκε το καλοκαίρι, πλημμύρισε στη συνέχεια, αποκλείστηκε και πάγωσε με το χιόνι, με το κλείσιμο των δρόμων και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Οι πληγέντες της Β. Εύβοιας δεν έχουν πάρει ούτε αυτές τις χαμηλές αποζημιώσεις, για προηγούμενες καταστροφές και η κυβέρνηση διαφημίσει την αποκαλούμενη ανασυγκρότηση που πριμοδοτεί με δισεκατομμύρια ευρώ το μεγάλο κεφάλαιο”, είπε ο Γιώργος Μαρίνος που κατήγγειλε τη συνεχή υποβάθμιση των υποδομών, τον εργασιακό μεσαίωνα με τον οποίο βρίσκονται διαρκώς αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι, με το σχεδιασμό για το ξεπούλημα επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων, όπως η ΛΑΡΚΟ. “Ο δικομματικός καυγάς δεν μπορεί να κρύψει τις διαχρονικές ευθύνες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, τη στρατηγική τους σύμπλευση. Υπέγραψαν μαζί τα μνημόνια που έπληξαν το λαό. Υπερψήφισαν το ταμείο ανάκαμψης και τον πακτωλό δισεκατομμυρίων στα μονοπώλια της πράσινης και ψηφιακής οικονομίας. Παραχώρησαν τους οδικούς άξονες και άλλες υποδομές στους οικονομικούς ομίλους”, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.