Χατζηγιαννάκης:Κυβέρνηση ΝΔ, συνώνυμο: Αποτυχία

“Τα τελευταία δυόμισι χρόνια η χώρα μας βιώνει ένα ανεπανάληπτο επιτελικό χάος. Όποια και αν είναι η περίπτωση, είτε ένας σύντομος χιονιάς, είτε πυρκαγιές σε συνθήκες άπνοιας, είτε η πανδημία της Covid-19, είτε το κύμα της δυσβάσταχτης ακρίβειας, η διαχείριση της κυβέρνησης της ΝΔ έχει γίνει συνώνυμο με την αποτυχία.

Ως εκ θαύματος μάλιστα, πάντα φταίει κάποιος άλλος. Μπορεί να φταίνε οι πολίτες, ο καιρός, η ΕΜΥ, οι ιδιωτικές εταιρείες, ακόμα και ο Θεός ο ίδιος, αλλά δεν ευθύνονται ποτέ ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του.

Η πλήρης κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού οφείλεται αυτή τη φορά σε μια έντονη πλην ολιγόωρη χιονόπτωση, για την οποία γνωρίζανε ακόμα και πεντάχρονα παιδιά μία εβδομάδα πριν, περιμένοντας να παίξουν με τα χιόνια. Η αδιανόητη ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών, το κλείσιμο του ακριβότερου δρόμου της χώρας, της Αττική Οδού, καθώς και κεντρικών αρτηριών της Αθήνας όπως η Μεσογείων και η Κατεχάκη και οι εικόνες του χάους στην πρωτεύουσα ήρθαν λίγους μήνες μετά το χάος από τις πυρκαγιές, την καρατόμηση των αρμοδίων και την πολυδιαφημισμένη μετεγγραφή του κ. Στυλιανίδη – προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη. Όταν λοιπόν το αποτέλεσμα στην πρώτη προαναγγελθείσα χιονόπτωση είναι αυτό, αντικειμενικά η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όταν υποτίθεται ότι ολόκληρος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας ξηλώθηκε επειδή κρίθηκε ανεπαρκής, όταν ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει προσωπικά την αναμόρφωσή του, το έχει διαφημίσει και 6 μήνες μετά γίνεται αυτό, δεν γίνεται να φταίει μόνο μια ιδιωτική εταιρεία και η Περιφέρεια Αττικής, της οποίας ο επικεφαλής είναι άλλη μια προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη. Χιόνισε ΜΙΑ μέρα, τη Δευτέρα, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι μεσημέρι Τετάρτης και η Αττική οδός είναι ακόμη κλειστή, οι δρόμοι στις γειτονιές με πάγο, πολλές περιοχές δεν έχουν ρεύμα, τα σχολεία θα είναι και αύριο κλειστά, αλλά το αφήγημα που ακούσαμε από τον Πρωθυπουργό είναι πως “είχαμε κάποιες αστοχίες, περασμένα ξεχασμένα, σε λίγο η χώρα θα πετάει”.

Το μοναδικό στο οποίο είναι επιτυχημένη αυτή η κυβέρνηση είναι στη νομοθέτηση όσων ζητούσαν τα τελευταία 20 χρόνια τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Εσχάτως, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να λειτουργήσει και ως διαμεσολαβητής τους. Παρά τα σενάρια που απεργάζονται κύκλοι της κυβέρνησης της ΝΔ για νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου μήπως και κατορθώσουν να μείνουν στην εξουσία, η ελληνική κοινωνία θα δώσει στις κάλπες την απάντησή της το συντομότερο δυυνατό!

Άρθρο του Χατζιγιαννάκη στην εφημερίδα “Το Παρασκήνιο”!