Σφαγή” στο πολιτικό σκηνικό με τους “Συριζοφρουρούς” της Τασίας! Οικονόμου: Η σιωπή του κ. Τσίπρα συνιστά ολοφάνερη αποδοχή! ολώνεται επικίνδυνα το κλίμα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, αποτελώντας ένα ακόμη δείγμα πως “οδεύομεν προς εκλογάς”.


Η Τασία Χριστοδουλοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκάλυψαν τα Παραπολιτικά 90,1, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος μαζί με το διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, αναφέρθηκε σχετικά με την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσουν στους θεσμούς στην «Δεύτερη φορά Αριστερά», υποστηρίζοντας πως «πρέπει να προετοιμαστούμε για να μην έχουμε εχθρικό περιβάλλον στη Δικαιοσύνη». Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πως «αυτοί», δηλαδη οι δικαστές, μας έκαναν επιθέσεις γιατί εμείς δεν είχαμε «ιστορία» στο χώρο της δικαιοσύνης και ήταν όλοι τους ή δεξιοί ή ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια η κ. Χριστοδουλοπουλου άφησε να εννοηθεί πως «ήταν λάθος που μπήκαμε στη λογική να κάνουμε γενικούς γραμματείς και διευθυντές με κριτήρια τα προσόντα τους», υποστηρίζοντας τη θέση πως οι θεσμοί του κράτους έπρεπε να στελεχωθούν μόνο με πρόσωπα που είναι πιστά στο κόμμα.

«Πρέπει να έχουμε ανθρώπους δικούς μας, να μπορούμε επί τόπου να τους επηρεάζουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ζητώντας «Συριζοφρουρούς» στη Δικαιοσύνη και τη Δημόσια Διοίκηση!

«Εμείς κάναμε διάφορες τομές που δεν ξέρω αν άξιζαν τον κόπο, κάναμε να γινονται οι γραμματείς και οι διευθυντές αυτοί που θα χαν τα προσόντα, ενώ είναι γνωστό πως όταν θες να κάνεις την πολιτική σου, πρέπει να έχουμε ανθρώπους δικούς μας, να μπορούμε επί τόπου να τους επηρεάζουμε. Δηλαδή έγω έχω κάτσει και έχω σκεφτεί ότι τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για να κυριαρχήσει το 1981 και γιατί τότε η Ν.Δ μιλούσε για πρασινοφρουρούς. Είχανε ρίξει όλο το κόμμα μέσα σε όλους τους θεσμούς και προσπαθούσαν πραγματικά να τους ανατρέψουνε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Αυτό ειναι νομίζω το μάθημα»..Το γάντι σήκωσε για την κυβέρνηση ο κ.Οικονόμου απαντώντας:

«Η δημόσια τοποθέτηση της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου σε κομματική εκδήλωση, μετά τις ανάλογες θέσεις του κ. Πολάκη αποτελεί άλλη μία απόδειξη ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί η λογική άλωσης της Δικαιοσύνης και του κράτους. Δεν πρόκειται μόνο για τον κ. Πολάκη αλλά για μία συνολική αντίληψη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Η σιωπή του κ. Τσίπρα συνιστά ολοφάνερη αποδοχή και συναίνεση προς την στάση αυτή. Εμείς είμαστε ανυποχώρητα απέναντι σε αυτές τις τακτικές και σε αυτή την λογική. Ο πολιτικός αγώνας που δίνουμε είναι αυτός της θεσμικότητας, της αξιοπρέπειας, του ήθους και της πολιτικότητας και γι’ αυτό και δεν θα τους παρακολουθήσουμε. Μας χωρίζει άβυσσος και δεν θα παίξουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ταμπλό της πόλωσης, της ευτέλειας, και του διχασμού».