Αιχμές Λοβέρδου για Ανδρουλάκη: Δεν είναι αυτονομία οι ίσες αποστάσεις

  • Φρικτή σκευωρία η Novartis«Ό,τι το χειρότερο για ένα κόμμα είναι οι ίσες αποστάσεις», είπε χαρακτηριστικά
    Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος «καυτηρίασε» τη στρατηγική των ίσων αποστάσεων και υποστήριξε πως η πρόταση δυσπιστίας ήταν μία πολιτική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην εκπομπή «ΕΠΤΑ» της ΕΡΤ.Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος: «Ό,τι το χειρότερο για ένα κόμμα είναι οι ίσες αποστάσεις. Έτσι όπως κατέληξε η πρόταση μομφής με την ομιλία και των αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων δεν ήταν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώ ότι ήταν ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ήταν και νίκη του κυρίου Μητσοτάκη. Τι νίκη να κάνει ο κύριος Μητσοτάκης όταν ταλαιπωρήθηκαν τόσα εκατομμύρια άνθρωποι. Σχετικά με το ερώτημα των ίσων αποστάσεων δεν υπάρχει πιο θλιβερο πράγμα στην πολιτική από αυτό. Είναι σαν να ρωτάς: Τι λέει ο Μητσοτάκης, τι λέει ο Τσίπρας για να δεις τι θα κάνεις εσύ. Εγώ δεν είμαι ισαποστάκιας. Κάθε θέμα απαιτεί την πολιτική του τοποθέτηση. Είσαι εκλεγμένος, είσαι ένα κόμμα το οποίο το εξέλεξε ο λαός. Το πήγε στη Βουλή όχι για να λέει με μία μεζούρα 30 πόντους από δω 30 πόντους από κει και αυτό να είναι η αυτονομία. Αυτονομία είναι η αυτοτελής παραγωγή πολιτικής χωρίς να νοιάζεσαι τι λέει ο άλλος γιατί αν ρωτάς τι λέει ο άλλος για να δεις τι θα πεις εσύ δεν είσαι πολιτικός αντάξιος της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού».

Ο κ. Λοβέρδος απάντησε και για το θέμα της Novartis: «Η υπόθεση της Novartis είναι μια φοβερή σκευωρία, μία πλεκτάνη. Η ζωή όσο περνάει ο καιρός δείχνει. Με ποιο τρόπο; Μέσα από το μεγεθυντικό φακό της δικαιοσύνης, την οποία εγώ επέλεξα παραγνωρίζοντας ότι η Βουλή μου προσέφερε ασυλία με τεράστια πλειοψηφία το 2019».

Kαι συνέχισε: «Ο μεγεθυντικός φακός της δικαιοσύνης είναι αδιάψευστος για αυτό λοιπόν θεωρώ ότι επειδή τα θέματα είναι ακόμη σε εξέλιξη αλλά υπάρχουν ήδη δεδομένα στην υπόθεση και αυτή δεν έχει κλείσει, θα πορευτούμε μαζί με τις εμπειρίες δικαστικές αρχές και θα κάνουμε πάνω σε αυτές και πολιτικές αξιολογήσεις. Έχουμε μπροστά μας ακόμη δρόμο. Συνεπώς, επειδή αυτή η υπόθεση δίχασε και όσοι έστησαν αυτήν την πλεκτάνη, αυτή την πορεία, όσοι την στήριξαν, την ψήφισαν στη Βουλή. Δεν με νοιάζουν οι αμφιβολίες τους με νοιάζει που σήκωναν τα χεράκια τους. Ή είσαι με εκείνους που υπέστησαν αυτή τη σκευωρία και πρέπει να πας μέχρι το τέλος ή όχι. Όποιος θέλει να ξεχάσει πρέπει να ξέρει ότι ο ελληνικός λαός, οι Έλληνες πολίτες και Ελληνίδες πολίτες δεν είναι Λωτοφάγοι».