Η ελληνική γλώσσα συρρικνωνεται και αποδυναμώνεται.

Μία από τις ομορφότερες και πιο διαδεδομένες γλώσσες στον κόσμο είναι η ελληνική.

Ανατρέξουμε τόσο στις λατινογενείς γλώσσης όσο και στην αγγλική αλλά και σε άλλες γλώσσες του κόσμου Θα δούμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των λέξεων τους προέρχονται από την αρχαία ελληνική ή έχουν ρίζες πάνω σε αυτήν.

Επίσης οι ορολογίες πολλών κλάδων της επιστήμης στηρίζονται στην αρχαία ελληνική γλώσσα όπως είναι γνωστό χάρη στην ιατρική στην βιολογία στα μαθηματικά και σε πολλούς ακόμα τομείς 

Ποιος όμως μπορεί να κατανοήσει τη σπουδαιότητα αυτής της γλώσσας; Πάντως αυτό που είναι γνωστόν είναι ότι συρρικνώνεται και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν παρά Ένα πολύ μικρό ποσοστό των λέξεων αυτής και πολλές από αυτές αλλοιώνονται. Π.χ. ο αδελφός έγινε bro, το Όλα καλά okay, ωχ θεέ μου omg

Βέβαια δεν θα ήθελα να αναφερθώ στα τραγούδια που ακούνε οι νέοι και η αγωγή που χρησιμοποιείται είναι πραγματικά αξιοπερίεργη και μη κατανοηθεί από τους μεγαλύτερους σε πολλές εκ των περιπτώσεων.

Για να να αλλάξει η κατάσταση αυτή μπορούν από το εκπαιδευτικό σύστημα να γίνουν πάρα πολλές κινήσεις μία εξ αυτών είναι και η αύξηση των αρχαίων ελληνικών μαθημάτων  στις τάξεις του σχολείου και όχι μονο. 

Αλλά κινήσεις μπορούν να γίνουν αρκετές και από την οικογένεια και από τις διάφορες δραστηριότητες που χρησιμοποιεί τη σημερινή εποχή το κάθε παιδί όμως κατηχητικά για φροντιστήριο και ούτω καθεξής.

Ευελπιστούμε ότι στο μέλλον κάπου κυβερνήσεις φορείς και όλοι μαζί να εργαστούμε προς μία τέτοια κατεύθυνση ώστε να μην σε άλλο η ελληνική γλώσσα και να μην κινδυνεύει στο μέλλον να μπει στο χρονοντούλαπο της λήθης.