Πολάκης: “Δεύτερη φορά αριστερά” με κρατικοποιήσεις τραπεζών και ΔΕΗ

Αλλά μην τους κατηγορήσετε ότι θέλουν να ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας γιατί παρεξηγιούνται”, σχολιάζει η Ομάδα Αλήθειας, με αφορμή όσα είπε ο Παύλος Πολάκης σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Διαφθορά, διαφάνεια, δικαιοσύνη» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Στην εκδήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η «δεύτερη φορά Αριστερά» θα πρέπει να περιλαμβάνει κρατικοποίηση τουλάχιστον μίας τράπεζας, της ΔΕΗ και εθελούσια έξοδο δικαστών.

Δεν θα αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα, εάν μία τράπεζα από τις τέσσερις δεν περάσει υπό δημόσιο έλεγχο. Τουλάχιστον μία τράπεζα από τις τέσσερις» ακούγεται να λέει ο κ. Πολάκης στο βίντεο από τη διαδικτυακή συζήτηση που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook.

«Δεν γίνεται να μην ξαναπάρουμε πίσω κάποιους βασικούς στρατηγικούς πυλώνες, όπως το θέμα της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ. Πώς θα ελέγξεις την ακρίβεια εάν δεν έχεις στα χέρια σου το εργαλείο της ΔΕΗ που θα καθορίσει τις τιμές και θα βάλει του κανόνες του παιχνιδιού;» αναρωτήθηκε.

Για δε το θέμα της Δικαιοσύνης δήλωσε: «Πώς θα δώσεις στον κόσμο την αίσθηση ότι υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα, αν δεν τιμωρηθούν αυτοί που κλέβουν. Και πώς θα τιμωρηθούν αυτοί που κλέβουν; Χρειάζονται θεσμικές αλλαγές -με νομοθετικά μέτρα, όχι “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”- σε σχέση με τη δικαιοσύνη. Πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των δικαστών (…) δεν φτάνουν. Θέλει παραπάνω. Μπορεί να υπάρξει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, μαζικής εισροής μέσα από μία δεύτερη σχολή δικαστών, μέσα από ένα άλλο μηχανισμό».

.

.