Χρ. Σταϊκούρας για ΛΑΡΚΟ: «Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο…”

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουν πιθανότατα ολοκληρωθεί τα σχέδια για τους δύο διαγωνισμούς για τη ΛΑΡΚΟ, ούτως ώστε οι ιδιώτες να έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία και να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές στα μέσα Μαρτίου. Το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος και συναντάται αυτή την ώρα με εργαζομένους της επιχείρησης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο κ. Σταϊκούρας θύμισε ότι η ΛΑΡΚΟ έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές 500 εκατ. ευρώ/ Επιπλέον το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε κατ’ αποκοπήν πρόστιμο ύψους 5,5 εκατ. ευρώ και επιπλέον πρόστιμο ύψους 4,368 εκατ. ευρώ ανά εξάμηνο για όσο διάστημα συνεχίζεται η παράβαση.

«Προσπαθούμε επί 2,5 χρόνια να την αποκρατικοποιήσουμε και είμαστε κοντά στο να τελειώσει αυτή η διαδικασία» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει ενδιαφέρον ιδιώτη, αν και όπως είπε αυτό δεν είναι δεδομένο. «Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε ως πρόταγμα να βοηθήσουμε και διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ και να καλύψουμε και εργαζόμενους και γι αυτό έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να βοηθήσουμε το σύνολο των εργαζομένων ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται την επόμενη μέρα» τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι «ουσιαστικά κοροιδεύουν τους εργαζομένους» με εύκολες υποσχέσεις. «Άκουσα την αξιωματική αντιπολίτευση να χύνει κροκοδείλια δάκρυα και ουσιαστικά η επιστολή του κ. Τσακαλωτου το 2019 στην Κομισιόν μιλούσε για αποκρατικοποίηση. Άκουσα τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να μιλάει για σχέδιο εξυγίανσης χωρίς να εξηγεί ποιο είναι αυτό» είπε χαρακτηριστικά.