Έκρηξη βουλευτών της ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή -«Μιλάνε αυτοί που ονειρεύονται πρασινοροζφρουρούς»

Σε κλίμα αντιπαράθεσης η συζήτηση για το πόρισμα της εξεταστικής που ερεύνησε δημοσκοπήσεις και κονδύλια πανδημίας

Σε κλίμα αντιπαράθεσης διεξάγεται η συνεδρίαση της Βουλής όπου συζητούνται τα συμπεράσματα της εξεταστικής επιτροπής που ερεύνησε τις δημοσκοπήσεις και τα κονδύλια για την επικοινωνιακή καμπάνια κατά του κορωνοϊού.

Η εισηγήτρια της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα τοξικότητας, συκοφαντίας και σκανδαλολογίας ενώ ανέφερε πως από τις εργασίες της εξεταστικής «Απεδείχθη πέραν πάσης αμφιβολίας ή μη ύπαρξη πολιτικών ή ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων για τις υπό κρίσης υποθέσεις. Κατέπεσαν όλοι οι ψευδείς ισχυρισμοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεικνύοντας ότι μοναδικός στόχος ήταν η στοχοποίση των πολιτικών αντιπάλων για να ανακάμψει δημοσκοπικά».

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάριος Κάτσης υποστήριξε πως «Παρά τις αντιθεσμικές προσπάθειες της ΝΔ, προέκυψαν πεντακάθαρα στοιχεία, για την επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση. Απουσιάζουν όμως εσκεμμένα από το πόρισμα των συναδέλφων της ΝΔ, εκθέτοντάς τους βαρύτατα» ενώ κλείνοντας την τοποθέτησή του υπογράμμισε: «Οι πολιτικές σας ευθύνες που εκμεταλλευτήκατε την πανδημία ως ευκαιρία είναι απαράγραπτες και θα σας τις αποδώσει ο ελληνικός λαός στις εκλογές. Προτείνουμε δε με το πόρισμά μας τη διαβίβαση όλων των στοιχείων που έχουν προκύψει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, προκειμένου εκείνες να ερευνήσουν περαιτέρω με πλήρη τρόπο και σε πλήρη έκταση όλα τα στοιχεία που έχουν ήδη αναδειχθεί και ενδεχομένως θεμελιώνουν την ύπαρξη και ποινικών ευθυνών»

Απαντώντας από την πλειοψηφία ο κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος υπογράμμισε «Ποιοι μιλάνε; Εκείνοι που έχουν στις τάξεις τους την κα. Χριστοδουλοπούλου που ονειρεύεται πρασινοροζοφρουρους… Τον κ. Πολάκη που θέλει να κάνει κατάληψη στους αρμούς της εξουσίας. Εμείς τον κ., Λιβανό είχαμε το θάρρος και τον αποπέμψαμε. Έχετε το θράσος και μιλάτε για θεσμούς;» ενώ πρόσθεσε ««η καμπάνια είχε στόχο να σταματήσει τη συνωμοσιολογία από συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις που έλεγαν για ξεσκαρτάρισμα των εμβολίων».

Ο αγορητής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης ανέφερε πως «Ως προς το πρώτο σκέλος εξεταστικής δεν μπορεί να υποστηριχθεί ο ισχυρισμός της συμπολίτευσής ότι δεν υπήρξε αθέμητη παρέμβαση στον κατάλογο των ΜΜΕ», για να σπεύσει να διευκρινίσει πως: «από την άλλη δεν αποδεικνύεται ούτε η απόπειρα χειραγώγησης για την οποία φωνάζει η αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι μια αντιπαράθεση πινγκ πονγκ με την ηχηρή σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα των αποζημιώσεων της κυβέρνησης Καραμανλή για τις πυρκαγιές του 2007. Δεν τολμάτε ούτε το όνομά του να πείτε».

Από το ΚΚΕ η κα Μαρία Κομνηνάκα μίλησε για πολιτικές ευθύνες ενώ ο αγορητής της Ελληνικής Λύσης Κώστας Μπούμπας υποστήριξε ότι η κρατική διαφήμιση δεν παραχωρείται με αντικειμενικά κριτήρια. Τέλος, ο κ. Κλέωνας Γρηγοριάδης από το ΜεΡΑ25 μίλησε για συγκάλυψη των ευθυνών, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι το κόμμα του δεν μετείχε στις εργασίες της εξεταστικής.

protothema.gr