Ο Αντιδήμαρχος στο 1ο Δημοτικό Νέας Αρτάκης

Ο Αντιδήμαρχος  και  Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων, Βασίλης Γουρνής, επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Νέας Αρτάκης την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ανταποκρινόμενος άμεσα σε σχετικό αίτημα  προκειμένου να συνομιλήσει με τα παιδιά σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Η συζήτηση διεξήχθη δια ζώσης με τα παιδιά της Β τάξης, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων (υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ. Αρετή Ρήγα) και συγκεκριμένα στη  θεματική: “Περιβάλλον-Φυσικές  Καταστροφές-Πολιτική Προστασία-Εθελοντισμός” , ενώ τα παιδιά των υπόλοιπων τάξεων συμμετείχαν μέσω webex.

Ο κ. Γουρνής αναφέρθηκε στις αιτίες της κλιματικής κρίσης  και την αναγκαιότητα ανάδυσης στάσεων  και συμπεριφορών  που συμβάλλουν στον περιορισμό της, ενώ τόνισε την αξία του  εθελοντισμού. Συζήτησε με τα παιδιά για την αναγκαιότητα ενός αποτελεσματικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας και απάντησε σε όλες τις  ερωτήσεις τους.

Τα παιδιά τον  ευχαρίστησαν και του  πρόσφεραν ένα έργο εμπνευσμένο από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.