ΛΑΡΚΟ: Στη συγκέντρωση της Λάρυμνας, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης

Σωματεία και εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, πραγματοποίησαν εχθές διαδήλωση στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, κλιμακώνοντας τον αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για απόλυση όλων των εργαζομένων, ξεσπίτωμα των οικογενειών που μένουν στους οικισμούς και μαράζωμα των τοπικών κοινωνιών.

Παρών στη διαδήλωση ήταν και ο βουλευτής του Σύριζα Εύβοιας και αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών, Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Ωστόσο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους στέκεται ολόκληρη τοπική κοινωνία γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας αλλά και των υπολοίπων περιοχών που δραστηριοποιείται η εταιρεία. Δίπλα τους η εργατική τάξη και ο λαός ολόκληρης της χώρας, με συνδικάτα, συλλόγους, φορείς και εργαζόμενους από την Εύβοια να δίνουν το παρών όπως έχουν ήδη κάνει γνωστό.

Το κάλεσμα των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ

Το κοινό κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ), της Ένωσης Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ, του Σωματείου Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ», του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ και του Συνδικαλιστικού Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ):

Φίλοι και φίλες

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, την απόλυση όλων των εργαζομένων και το άδειασμα των οικισμών. Θέλει να πετάξει στο δρόμο της ανεργίας πάνω από 1200 εργαζόμενους, να ξεσπιτώσει εκατοντάδες οικογένειες, να οδηγήσει ολόκληρες τις περιοχές μας σε μαρασμό!

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει αυτό το έγκλημα! Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μαραζώσει ο τόπος μας! Η εξέλιξη αυτή θα έχει καταστροφικές συνέπειες για κάθε σπίτι κατοίκου των περιοχών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ, θα είναι χτύπημα στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Η ΛΑΡΚΟ είναι θησαυρός! Τα πολύτιμα μεταλλεύματα και οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν στις περιοχές μας θα μπορούσαν να καλύπτουν ανάγκες του λαού μας, να δίνουν δουλειά και ζωή σε εκατοντάδες ακόμα οικογένειες. Αντί αυτού, το σχέδιο όλων των κυβερνήσεων ήταν το ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου και των υποδομών που με το μόχθο και το αίμα τους έχτισαν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ για δεκαετίες. Για αυτό, χρόνια τώρα απαξίωσαν, εγκατέλειψαν και συκοφάντησαν τη ΛΑΡΚΟ, για να έρθει σαν ώριμο φρούτο το ξεπούλημά της στα επιχειρηματικά μεγαθήρια που ορέγονται αυτό το θησαυρό για το δικό τους κέρδος.