Όσα είπε ο Τσίπρας για εκλογές, Πολάκη και Ανδρουλάκη… σπάζοντας το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ«Όταν με προσκαλείτε έρχομαι.

Άργησα λίγο, αλλά δεν υπήρξε επιλογή να μην έρθω» είπε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας ότι έχει αρκετό καιρό να εμφανιστεί στον ΣΚΑΪ. Σημείωσε για τον ΣΚΑΪ πως θεωρεί ότι έχει έντονη άποψη, αλλά είναι δικαίωμα του. «Σχεδόν όλοι οι σταθμοί διαμορφώνουν μια μεροληπτική στάση, δεν υπάρχει άλλη άποψη» συνέχισε ο κ. Τσίπρας. Ο ΣΚΑΐ έχει επιλέξει να λέει ότι έχει ταυτότητα και είναι δικαίωμά του, επανέλαβε. «Το πρόβλημα στη χώρα είναι ότι υπάρχει ένα έλλειμμα πλουραλισμού, δεν το χρεώνω σε σας, είναι μεγάλη συζήτηση για το πού χρεώνεται» ανέφερε.

«Η ακρίβεια είναι ένα διεθνές φαινόμενο που στη χώρα μας έχει πολλαπλασιαστεί εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης να αντιληφθεί το μέγεθος του φαινομένου, ακολούθησε πολιτική που αποδυνάμωσε την κρατική παρέμβαση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ. Είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί ότι έρχεται ένα κύμα ακρίβειας με διαστάσεις μονιμότητας που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε βαθμό που υπάρχει σήμερα για πολλούς συμπολίτες μας υπαρξιακό πρόβλημα».

«Εμείς δεν θα προχωρούσαμε σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, εν μέσω της μεγαλύτερης ενεργειακής κρίσης», είπε και πρόσθεσε ότι «επί 4,5 χρόνια δεν αυξήσαμε ούτε ένα ευρώ τον λογαριασμό του ρεύματος, αντίθετα μειώσαμε τον ΦΠΑ της ενέργειας στον κατώτατο συντελεστή το ’19». Ανέφερε ότι είμαστε μεταξύ των τριών πιο ακριβών τιμών ρεύματος στην Ευρώπη.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση η ΔΕΗ θα ανακτήσει το “Δ” (σ.σ. δημόσια) στη λειτουργία της, ανεξαρτήτως με το τι θα γίνει με τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου θα υπάρξει εντολή να παγώσουν τα τιμολόγια, θα ενεργοποιηθεί η ΡΑΕ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να γίνουν έλεγχοι. Πρόσθεσε ότι εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα πέρα απ’ το να υπάρξει και ισχυρή επιδοματική στήριξη, ενώ σχολίασε ότι «θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτή την εξέλιξη αν είχαν επιλεγεί άλλες πολιτικές».

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού είπε ότι δεν είναι ο κ. Μητσοτάκης που δεν την θέλει, «αλλά ένα λόμπι ισχυρών επιχειρηματιών που είναι προσανατολισμένοι στην αύξηση του κέρδους και στην μείωση του μισθολογικού κόστους. Προφανώς και θα στηρίξω αύξηση του κατώτατου στα 800 ευρώ, αν το αποφασίσει η κυβέρνηση. Αυτό που λέω είναι πως είναι καλοδεχούμενη οποιαδήποτε φοροελάφρυνση, αλλά αυτά που δίνει η κυβέρνηση είναι πολύ λίγα και για λίγους. Εμείς ως κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2019 δεν προλάβαμε να προχωρήσουμε σε ελαφρύνσεις. Δεν πρόλαβε να δει ο μέσος πολίτης αλλαγή στην τσέπη του»

«Πολλές χώρες κυβερνιούνται με την απλή αναλογική και με κυβερνήσεις συνεργασίας. Αυτό μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα. Η διαχωριστική γραμμή είναι αυτή που λέει η οικονομία αυτορρυθμίζεται και αυτή που θέλει ένα δίκαιο κράτος. Η κάθε ηγεσία των κομμάτων θα πρέπει να τοποθετηθεί. Η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι καλή αλλά όταν έρθει η ώρα της κάλπης, θα πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη στάση. Δεν με προβληματίζει η άνοδος του ΚΙΝΑΛ. Για εμάς αντίπαλός είναι ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική του» σημείωσε.

Για τις απόψεις του Παύλου Πολάκη είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα βαθιά δημοκρατικό και θα ακούγονται όλες οι απόψεις. «Προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη αντί να με ρωτάει μέσω δημοσιογράφων, να έρθει εδώ να κουβεντιάσουμε. Ο Παύλος Πολάκης έχει τη διαδρομή του, δεν συμφωνώ πάντα με όσα λέει, αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα λουλούδια ανθίζουν, όπως έλεγε ο πρόεδρος Μάο.

Τέλος ο κ.Τσίπρας αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων: «Οραμά μου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει και το πιο δημοκρατικό κόμμα.Αν τεθεί θέμα συνεργασίας μετά τις εκλογές, θα το αποφασίσουν τα μέλη. Δεν θα τις χάσουμε τις επόμενες εκλογές».