Βάνα Φρυγανιώτη: “Δεν είναι ο βασιλιάς γυμνός. Είναι όλη η τραγελαφική κυβέρνηση γυμνή”

της Βάνας Φρυγανιώτη αναπλ. συντονίστριας Ν.Ε. Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σήμερα, Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, άνθρωποι από όλη τη χώρα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί για να βρεθούν στο πλευρό των 1.200 εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα.1.200 εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής νικελίου στην Ευρώπη, μένουν ξαφνικά χωρίς δουλειά και χωρίς σπίτι, αφού τους ζητούν να παραδώσουν και τις οικίες που τους είχαν παραχωρηθεί, μέσα στον χειμώνα. Ταυτόχρονα, χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι σε εργολαβικές εταιρίες που συνεργάζονται με τη ΛΑΡΚΟ, χάνουν επίσης τη δουλειά τους.

Ολη η περιοχή καταδικάζεται σε ερήμωση και φτωχοποιηση.Ας μην ξεχνάμε ποιες πολιτικές οδήγησαν την εταιρία στον γκρεμό.

Ας μην ξεχνάμε τον Σκρέκα, πατέρα του σημερινού υπουργού, ως Golden Boy της ταλαίπωρης ΛΑΡΚΟ.Ας μην ξεχνάμε τις προεκλογικές εγγυήσεις της κυβέρνησης, ότι η ΛΑΡΚΟ πρέπει και θα στηριχθεί…

Ας μην ξεχνάμε επίσης, πως η τιμή του μεταλλευματος έχει εκτιναχθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αυτό εγγυάται όχι απλά την βιωσιμότητα της εταιρίας, αλλά τη δυνατότητα της να συμβάλει καθοριστικά στην παραγωγή πλούτου και ανάπτυξης, όχι μόνο για την περιοχή, αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Στις αρχές του προηγούμενου καλοκαιριού, επισκεφτήκαμε τη ΛΑΡΚΟ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, συνομιλήσαμε με τους εργαζόμενους, και ξεκαθαρίσαμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό τους μέχρι την ευόδωση του αγώνα τους.

Ταυτόχρονα δίνουμε έναν συνεχή αγώνα στήριξής της επιχείρησης και των εργαζομένων μέσα στο κοινοβούλιο με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να πιέζουν την κυβέρνηση να κάνει το αυτονόητο, αλλά και μέσω όλων των θεσμικών οργάνων στα οποία συμμετέχουμε, με πρώτη την Περιφερειακή μας Παράταξη “Στερεά Υπεροχής”, που ασταμάτητα πιέζει την περιφερειακή αρχή να παίξει τον ρόλο που οφείλει και κρατά το θέμα στην επικαιρότητα, δίνοντας στοιχεία για την βιωσιμότητα της επιχείρησης και την συμβολή που μπορεί να έχει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Φυσικά, κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή, απρόθυμες να πράξουν το δίκαιο, λογικό και ωφέλιμο, εξακολουθούν να περιπαίζουν τους εργαζόμενους, τους πολίτες της Στερεάς όπως και όλο τον ελληνικό λαό.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με προτάσεις τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες για να βάλουμε φρένο στο ξεπούλημα του Δημόσιου Πλούτου της χώρας. Δεν είναι ο βασιλιάς γυμνός. Είναι όλη η τραγελαφική κυβέρνηση γυμνή. Και δεν κρύβεται, αντίθετα μας προβάλει τη γύμνια της, σαν ανώμαλος επιδειξίας, χωρίς να είναι ικανή να κατανοήσει την απέχθεια, αγανάκτηση και απόγνωση που έχει προκαλέσει.

Λίγο κουράγιο ακόμα. Αγώνας και ελπίδα για την ανατροπή. Φεύγουν…..