Επίθεση Πολάκη στο Νίκο Ανδρουλάκη

Σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμπτης, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ άσκησε κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε αρνητικά στον Παύλο Πολάκη. Απαντώντας σε ερώτηση για το προοδευτικό μέτωπο που προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε: «Προοδευτικό μέτωπο με ποιους; Με τον Πολάκη;»

Είπε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Μας κατηγορούν περί ίσων αποστάσεων. Εμείς πολιτευόμαστε αξιακά, με θέσεις. Δεν θέλουν αποστάσεις από εμάς, μας θέλουν δεκανίκι τους, και ο κ. Τσιπρας και ο κ. Μητσοτάκης. Τελείωσε αυτό. Η παράταξη επέστρεψε δυναμικά, βλέπουμε αυτήν την πολεμική εναντίον μας, η οποία θα κριθεί στις εκλογές. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος ότι η παράταξή μας θα πάρει καλό ποσοστό γιατί κουράστηκε ο κόσμος από τον τοξικό δικομματισμό ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ». Και πρόσθεσε:

«Και ο κύριος Τσίπρας λέει για προοδευτικό μέτωπο. Προσέξτε. Προοδευτικό μέτωπο με ποιους; Με τον Πολάκη; Ακούστε. Εμείς, σας ξαναλέω, έχουμε αξιακές διαφορές. Θα δεχόμουν εγώ στο κόμμα μου, να είχα στελέχη, που μιλάνε με τα εργαλεία του Όρμπαν και του Κατσίνσκι στην Πολωνία, που έβγαλε χθες απόφαση το Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο έβγαλε μια απόφαση κατά της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, γιατί; Γιατί έκαναν αυτά που προτείνει ο κύριος Πολάκης να κάνουν όταν θα γίνουν κυβέρνηση. Είναι αυτό προοδευτικό μέτωπο;»

Σε έντονο τόνο, ο κ. Πολάκης σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Η απάντησή μου στο Νίκο Ανδρουλάκη: Οι ίσες αποστάσεις σου δεν έχουν σχέση με προοδευτική κατεύθυνση αλλά με διακυβέρνηση Σημίτη..», ενώ σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook σημείωσε, αφήνοντας έμμεσες απειλές:

«Νίκο Ανδρουλάκη, όταν στην προσπάθειά σου να ισορροπήσεις στην τακτική που σου έχουν υποδείξει οι επικοινωνιολόγοι περί «ίσων αποστάσεων», συγκρίνεις τις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ μου για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης μέσω ίδρυσης δεύτερης σχολής δικαστών, με την ενοποίηση για τις υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος της προανάκρισης με την κύρια ανάκριση για να οδηγούνται γρήγορα στη δικαστική αίθουσα τα σκάνδαλα …με τις πρακτικές του Όρμπαν και του Κατσίνσκι, ΕΝΩ δεν έχεις πει ποτέ ούτε λέξη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη..».

Ακολουθεί μια λίστα κατηγοριών εναντίον του πρωθυπουργού και ο κ. Πολάκης καταλήγει: «Αυτό που ευαγγελίζεσαι Νίκο Ανδρουλάκη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με προοδευτική κατεύθυνση, αλλά με επάνοδο στο πιο απεχθές πρόσωπο της διακυβέρνησης Σημίτη!

ΥΓ: Λόγω του νεαρού της ηλικίας σου και της καταγωγής σου, σήμερα σου απαντώ ευγενικά. Η επόμενη φορά …θα είναι ΑΛΛΙΩΣ!!»Στην ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Πολάκης ανέβασε και σχετικό άρθρο της εφημερίδας «Αυγή», η οποία επίσης επιτίθεται στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, με τίτλο «Του Ανδρουλάκη του φταίει ο Πολάκης».