Η ακρίβεια και η επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο επίκεντρο της διευρυμένης της Νομαρχιακής Επιτροπής, παρουσία του Κώστα Σκανδαλίδη

Στο πλαίσιο της εξόρμησης βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε όλη την Ελλάδα, βρέθηκαν στη Χαλκίδα χθες το πρωί ο βουλευτής Α’ Αθηνών Κώστας Σκανδαλίδης και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Μανώλης Βελεγράκης. Στο επίκεντρο της εκστρατείας αυτής είναι το θέμα της ακρίβειας. Ένα θέμα που απασχόλησε και την διευρυμένη σύσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής. Στην τοποθέτησή του ο κ. Βελεγράκης εκτός από τις επιπτώσεις της ακρίβειας στα ελληνικά νοικοκυριά αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος. Όπως χαρακτηριστικά είπε το κόμμα συνεχίζει με το τρίπτυχο ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία.

Στη συνέχεια ο Κώστας Σκανδαλίδης μίλησε για την επίθεση που δέχεται το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τόσο από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όσο και από το ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται ότι κλονίζονται, όπως ο ίδιος τόνισε από την άνοδο της σοσιαλιστικής παράταξης. Μάλιστα υποστήριξε ότι η περίοδος που το ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ήταν μικρό κόμμα έφυγε. Συμπλήρωσε ότι δεν έχει πιάσει ακόμα ταβάνι και έχει τη δυνατότητα να αυξήσει κι άλλο τα ποσοστά του. Αμέσως μετά απάντησε σε όσους υποστηρίζουν ότι το κόμμα δεν έχει προτάσεις για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία, ότι όχι μόνο έχει προτάσεις κοστολογημένες, αλλά και με προοπτική.Ενημέρωσε τα μέλη του κόμματος που έδωσαν το «παρών» για τα αμέσως επόμενα βήματα του κόμματος με αρχή την ενεργοποίηση των 270.000 μελών που προσήλθαν στις κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές, με αιχμή του δόρατος τους νέους και ακολουθεί η εκλογή των οργάνων στο επικείμενο συνέδριο και βέβαια η προετοιμασία για τις επόμενες εθνικές εκλογές.Για το θέμα της αντιμετώπισης της ακρίβειας ο κ. Σκανδαλίδης παρουσίασε στους παρευρισκομένους τις οχτώ προτάσεις του κόμματος ως εξής: 1. Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και στη συνέχεια καθορισμού του από τους κοινωνικούς εταίρους2. Μείωση 2% των ασφαλιστικών εισφορών στις επιχειρήσεις για το 20223. Μείωση του ΦΠΑ στο 6% σε βασικά αγαθά και είδη τροφίμων μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 20224.Εντατικούς ελέγχους στην αγορά5. Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα μέχρι το τέλος του 20226.Νεο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους 7. Ρύθμιση 120 δόσεων με κίνητρα για όσους είναι συνεπείς και 8. Να μην πληρώνουν οι καταναλωτές για τις λοιπές χρεώσεις περισσότερα από την αξία του ρεύματοςΜε τη σειρά τους οι παρευρισκόμενοι αναφέρθηκαν στο καλό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, αλλά και στα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η κοινωνία από τις πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε μια σειρά από ζητήματα, όπως είναι το περιβάλλον και η λειτουργία των θεσμών.