Νικολάου για ακρίβεια: Η κυβέρνηση παίρνει στοχευμένα μέτρα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα


«Στοχευμένα μέτρα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στην καρδία του παίρνει η κυβέρνηση», ανέφερε η κ. Νικολάου.Η Σόφια Νικολάου το πρωί του Σαββάτου 19 Φεβρουαρίου μίλησε για ακρίβεια που ταλαιπωρεί τα νοικοκυριά, στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Η ακρίβεια είναι ένα διεθνές φαινόμενο, εδώ και 2.5 χρόνια έχει πάρει μέτρα πάνω από 43 δις, προκειμένου να ενισχύσει την κοινωνία. Πριν το Πάσχα, θα δοθεί ένα επίδομα στους οικονομικά ασθενέστερους λόγω της ενεργειακής ανατίμησης», είπε αρχικά η κ.Νικολάου.Η ίδια συνέχισε τονίζοντας πως, «ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2021 δίνονται περίπου 400 εκατομύρια ευρώ ανά μήνα, προκειμένου οι πολίτες να ανταπελέξθουν στην πληρωμή του ρεύματος. Επιπλέον δόθηκε επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, τον Δεκέμβριο, της τάξεως των 250 ευρώ σε 634.000 δικαιούχους και εκτός αυτού διπλασιάστηκε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Η κυβέρνηση έχει λάβει κάποια στοχευμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου».

Κλείνοντας η κ. Νικολάου επισήμανε πως, «είναι πολύ εύκολο να λέμε στον κόσμο πως θα παγώσουν τα τιμολόγια, ωστόσο αντιλαμβανόμαστε όσοι γνωρίζουμε λίγα οικονομικά πως αυτό δεν μπορεί να γίνει. Η κυβέρνηση παίρνει στοχευμένα μέτρα για να αντιμετωπίσει ακριβώς στην κάρδια το πρόβλημα της ακρίβειας, γι’ αυτό όπως είπε και ο πρωθυπουργός έρχεται η αύξηση του κατώτατου μισθού».